De ce sa alegi o piscina semi-îngropata

0 Shares
0
0
0

Dacă în ultima vreme te-ai gândit că îți dorești o piscină în curtea din spate, probabil că deja ai început să cauți și să te documentezi despre ce variante există. Cele mai întâlnite sunt piscinele în pământ și cele de suprafață. Primele au avantaje multiple, arată foarte bine și sunt rezistente în timp, dar sunt scumpe și necesită o investiție mare la început, iar a doua variantă, deși mult mai ieftină, nu îți oferă posibilitatea de personalizare și e posibil să nu arate atât de bine încadrată în decorul din gradina ta.

Din fericire, acestea nu sunt singurele două opțiuni. Pentru mulți proprietari, o piscină semi-îngropată oferă un compromis perfect între cele două prezentate, fiind atât accesibilă, cât și ușor de integrat în peisaj.

Și dacă ai nevoie de ajutor să iei o decizie în ceea ce privește piscina ideală, adaptată nevoilor tale, cei de la piscinepremium.ro sunt pregătiți să te îndrume spre a-ți realiza dorința.

Ce este o piscină semi-îngropată?

După cum sugerează și numele,  este o piscină parțial îngropată, spre deosebire de piscina îngropată, care se află în totalitate în pământ și de o piscină supraterană care se află pe sol.

Deoarece solul nu trebuie să fie egal pentru a construi o piscină semi-îngropată, poate fi instalată în locuri în care o piscină îngropată sau de suprafață nu s-ar încadra. Și datorită profilului acesteia aproape de pământ, nu va strica aspectul vizual al curții așa cum o fac bazinele supraterane. De fapt, la prima vedere, pot fi dificil de distins de piscinele îngropate, dacă ai puțin simț estetic.

Unele modele de piscine de suprafață oferă și posibilitatea de a fi semi-îngropate. Cu toate acestea, piscinele semi-îngropate se bucură de avantajul de a fi personalizate după gustul fiecăruia, cu aceleași tipuri de materiale pe care le-ai folosi pentru o piscină îngropată. Desigur că, varianta pe care o vei alege îți va dicta suma pe care o vei plăti pentru noua investiție.

Idei și opțiuni de piscine semi-ingropate

Piscina semi-îngropată perfectă nu se face singură. Este nevoie de puțină ingeniozitate și planificare pentru a obține designul potrivit. Iată câteva idei prin care poți masca faptul că ai o astfel de piscină.

Îmbracă marginile, făcând o punte

În acest fel poți ascunde părțile proeminente ale piscinei și facilitezi intrarea și ieșirea – bucurându-te de multe dintre beneficiile unei piscine îngropate. Desigur, o punte oferă, de asemenea, un aspect vizual încântător pentru a te relaxa în jurul piscinei.

Incorporează-o în terenul tău din curte

Piscinele semi-îngropate sunt un stil „mai flexibil” de piscină, deoarece se pot adapta la terenuri denivelate și chiar la dealuri abrupte. Spre deosebire de bazinele în pământ și cele supraterane, acestea  nu au nevoie de o suprafață plană mare, astfel că pot fi construite mult mai ușor pe un teren care este în pantă.

Nu numai că este mai convenabil, dar te poți alege cu un rezultat uluitor – o piscină care nu este nici ascunsă, nici nu devine un obstacol, ci o parte naturală a mediului. Nu este o exagerare să spunem că o piscină semi-îngropată bine proiectată poate concura cu cele mai bune piscine în pământ atunci când vine vorba de estetică.

Deoarece bazinele semi-subterane se prezintă în atât de multe forme, este greu să se facă generalizări exacte despre ele. Cu toate acestea, poți spune cu siguranță un lucru: instalarea unei piscine semi-îngropate este mai dificilă decât instalarea unei piscine supraterane, datorită săpăturilor care sunt necesare, dar avantajele sunt mult mai numeroase, putând obține chiar o piscină dezlipită din reviste cu bani mai puțini decât ai fi dat pe una în pământ total.

 

0 Shares
You May Also Like