De ce merită ca fiecare fermier să investească într-o dronă agricolă

De ce merită ca fiecare fermier să investească într-o dronă agricolă?

0 Shares
0
0
0

Dronele sunt asociate în primul rând cu un gadget care este folosit pentru fotografiere și înregistrarea materialelor video interesante la altitudini mari. Aceste dispozitive discrete îți permit adesea să ajungi în locuri unde un om nu ar avea nici o șansă. În prezent, însă, piața de drone specializate este în creștere semnificativă.

Iar în țara noastră, dronele profesionale pentru agricultură devin din ce în ce mai populare. Pentru ce sarcini pot fi folosite și de unde a apărut această tendință? De ce merită să investești într-un astfel de dispozitiv?

Tehnologii moderne care facilitează munca la ferme

Agricultura este în continuă evoluție. În ultimele decenii, se poate vedea cu ochiul liber cum progresele tehnologice au schimbat industria. În trecut, cea mai mare parte a muncii trebuia făcută manual, folosind puterea oamenilor. Munca în agricultură este extrem de dificilă, iar în sezonul de vârf, de asemenea, epuizantă și îi costă pe fermieri multă energie și efort.

Din cauza incapacității de a monitoriza cu precizie recoltele, din păcate, randamentul culturilor a lăsat adesea de dorit. Dacă fermierii nu au șansa de a reacționa la boli și dăunători la timp, majoritatea culturilor lor nu au adus profiturile așteptate și, în același timp, au costat multă muncă. Nu e de mirare că fermele moderne folosesc cu nerăbdare noi tehnologii și mașini specializate, care facilitează foarte mult efectuarea unor lucrări dificile și obositoare.

Printre cele mai moderne dispozitive care abia acum câștigă popularitate în țara noastră, merită menționată o dronă agricolă. Este un dispozitiv mult mai mic decât alte mașini agricole populare. În ciuda acestui fapt, în SUA, o dronă agricolă este folosită practic în fiecare fermă mare, iar în fermele mai mici pot fi găsite din ce în ce mai des. Utilizarea acestor gadget-uri zburătoare îmbunătățește semnificativ munca zilnică la fermă și deschide o serie de noi oportunități.

Mărcile profesionale, de la care poți comanda o dronă industrială pentru fermieri, oferă echipamente cu adevărat moderne și foarte funcționale care surprind prin posibilități inedite. Aceste dispozitive sunt mult mai mari decât dronele de fotografie și cu siguranță mai zgomotoase. Au multă putere și pot face o muncă foarte grea și pot călători pe distanțe lungi cu o sarcină.

Pulverizarea, fertilizarea și monitorizarea atentă – tot ceea ce face o dronă

În agricultură, dronele sunt folosite în primul rând pentru stropirea culturilor pe câmp. Este adevărat că acestea sunt aparate care au cel mai adesea rezervoare de pulverizare cu o capacitate de câțiva litri, care poate părea o cantitate mică.

Cu toate acestea, datorită faptului că drona poate fi controlată foarte convenabil, iar dimensiunile sale mici îi permit să ajungă în orice colț, această capacitate este suficientă. Dronele sunt perfecte pentru pulverizarea zonelor mici, cum ar fi cele mai afectate zone care au nevoie de protecție suplimentară și sprijin pentru dezvoltare.

Dronele pot transporta și răspândi îngrășământ pe câmpuri. Echipate cu rezervoare adecvate, dispozitivele pot transporta chiar și câteva kilograme și pot ajunge într-un loc selectat din câmp pentru a furniza suplimentar cea mai slabă zonă de creștere.

O dronă agricolă modernă poate fi folosită și pentru a monitoriza rata vegetației. Dronele agricole profesionale sunt echipate cu camere multispectrale cu mărire precisă a imaginii live și cu posibilitatea de a înregistra filme de înaltă calitate și de a face fotografii.

Datorită acestui lucru, se poate observa îndeaproape cultivarea, fără a fi nevoie să se piardă timpul cu drumuri pe câmp, ceea ce nu ar da efectul scontat cu plantațiile mari. Dronele ajută la monitorizare, pentru a vedea dacă plantele se dezvoltă corespunzător și cresc suficient de rapid, dar permit și detectarea precoce a bolilor sau atacului dăunătorilor în plantație.

Răspunsul corespunzător rapid poate salva culturile de la o reducere semnificativă a calității, iar fără observarea atentă, care este activată de o dronă agricolă, ar fi practic imposibil. În plus, dronele permit un calcul precis al indicelui de vegetație, care este o informație foarte valoroasă pentru fermier.

0 Shares
You May Also Like