De ce isi cumpara oamenii becuri led

De ce isi cumpara oamenii becuri led?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care vine vorba despre iluminatul locuintei, cu siguranta oamenii isi indreapta atentia fie spre becuri led, fie aleg sa mearga pe mana becurilor incandescente, care sunt de generatie mai veche.

Am zis despre becurile incandescente ca sunt de generatie mai veche, datorita faptului ca ele contin un filament, dar si datorita faptului ca ele consuma mai multa energie electrica, iar plus de asta, nici nu au o durata de viata foarte mare.

Ei bine, lucrurile se schimba insa foarte mult in momentul in care discutam despre becurile led, pentru ca aceste becuri sunt mai speciale decat becurile incandescente pentru iluminat.

Trebuie mentionat faptul ca aceste becuri au culoarea oferita de catre un invelis de fosfor, care ii este aplicat becului in momentul fabricarii de catre producator, si care poate sa produca diferite umbre de culoare, odata ce becul este finalizat.

Un amanunt foarte important referitor la becurile led, este acela ca acestea in conditiile in care au o mica defectiune din fabricatie, sau mai bine spus daca nu au fost fabricate corect, sunt sanse foarte mari sa nu fie eficiente la maxim.

Acest lucru inseamna automat ca becurile led fabricate necorespunzator, vor produce o lumina destul de slaba in comparatie cu becurile led perfecte, si vor avea si un consum mai mare de energie, un consum de energie similar cu cel al unui bec incandescent.

Ei bine, si daca tot am adus in discutie consumul de energie electrica al becurilor led, acesta este unul dintre principalele motive pentru care oamenii aleg sa isi cumpere becuri led, in defavoarea becurilor incandescente.

Un bec led are un consum de energie mult mai mic, in comparatie cu energia consumata de un bec incandescent pentru iluminat, asa ca acesta poate fi primul argument al celor care opteaza pentru asemenea becuri.

Este adevarat si faptul ca becurile led sunt ceva mai scumpe decat becurile incandescente, insa daca stam sa ne gandim la faptul ca ele sunt mult mai economice, atunci cu siguranta se merita achizitionarea unor astfel de becuri pentru fiecare incapere din locuinta, iar consumul lunar de energie electrica va scadea considerabil.

Plus de asta, un bec incandescent cu siguranta nu are o durata de viata la fel de indelungata precum un bec led, care poate sa functioneze fara probleme cel putin 50.000 de ore. Sunt insa si becuri led care functioneaza chiar si 60.000 de ore fara probleme.

Asadar, se merita fara doar si poate achizitionarea becurilor led, atat datorita consumului redus de energie, cat si datorita duratei de viata a acestora.

Plus de asta, chiar si lumina de un alb puternic si placut, este un motiv pentru care se merita achizitionarea acestor becuri led.

Asadar, dupa cum se poate observa, pentru iluminatul locuintei se poate opta pentru becuri incandescente, sau pentru becuri led, iar fiecare isi alege becurile dupa bunul plac, si in functie de preferinte, insa daca stam sa privim avantajele si dezavantajele acestor becuri, cu siguranta cea mai buna solutie pentru fiecare locuinta o reprezinta becurile led.

0 Shares
You May Also Like