De ce exista atat de multe divorturi in zilele noastre?

De ce exista atat de multe divorturi in zilele noastre?

0 Shares
0
0
0

Spre deosebire de acum mai multi ani, in prezent exista mult mai multe divorturi, iar in continuare vom discuta putin referitor la acest aspect.

Ei bine, mai intai de toate trebuie mentionat faptul ca exista atat de multe divorturi si pentru ca exista mult mai multe casatorii. Foarte multe cupluri se casatoresc rapid, fara a se cunoaste suficient de bine, iar mai tarziu isi dau seama ca au gresit si ca nu pot avea un viitor impreuna.

Exista situatii in care multe cupluri se despart datorita infidelitatii. Fie sotul, fie sotia au calcat stramb odata sau de mai multe ori, iar de aici si pana la divort nu a mai fost cale lunga.

Exista si situatii in care dupa mai multi ani in care lucrurile nu au fost tocmai roz intre ei, partenerii aleg sa divorteze si sa ramana prieteni, decat sa ramana intr-o relatie toxica, o relatie care sa nu duca la nimic bun.

Asadar, acestea sunt doar cateva exemple de situatii in care cuplurile se despart foarte rapid in zilele noastre. Exista situatii in care cei care nu mai au de gand sa ramana impreuna merg de comun acord la notar, pentru a cere anularea casatoriei.

De exemplu, cei care merg la notar pentru a divorta, trebuie sa plateasca de regula 62 de lei care inseamna tariful de inregistrare al cererii de divort, in timp ce 620 lei reprezinta onorariul notarului.

Apoi, mai platita legalizarea certificatului de casatorie in doua copii, pentru fiecare sot, care costa undeva la 4.96 lei, iar de aici si pana la divort mai este un singur pas.

In schimb, daca exista si minori, costul divortului la notar este mai mare, si poate ajunge pana la 945 lei. In acest caz, onorariul notarului este de 868 lei, trebuie platita iarasi taxa de inregistrare a cererii de divort (62 lei), iar apoi sunt necesare copii dupa legalizarea certificatului de nastere pentru fiecare soti, dar si o copie legalizata dupa certificatul de nastere al copilului.

Ei bine, aceasta este cea mai simpla varianta in care sotii ajung la un divort pe cale amiabila, situatie in care acestia raman prieteni, iar notarul ii desparte fara tam-tam.

Exista insa si situatii in care sotii ajung sa aiba nevoie de serviciile unui avocat de divort, pentru ca isi doresc sa ramana cu custodia copiilor. De multe ori, sotii isi doresc sa iasa in castig si la partaj, asa ca in mod evident au nevoie de serviciile unui avocat divort cu experienta.

Asadar, dupa cum se poate observa, exista in prezent foarte multe familii care ajung sa se destrame din diferite motive. Se pare insa ca, sotii aleg de cele mai multe ori sa divorteze fiind reprezentati de un avocat de divort, care incearca sa le aduca acestora castig de cauza in toate privintele.

Cei care insa isi doresc sa ramana prieteni si dupa divort, cu siguranta aleg cea mai simpla cale de a divorta, si anume divortul la notar, iar astfel totul se deruleaza si mult mai repede.

0 Shares
You May Also Like