De cate tipuri poate fi optimizarea seo?

0 Shares
0
0
0

Optimizarea seo este un proces care are rolul de a ajuta site-ul, de a urca pozitii importante in paginile cu rezultate ale motoarelor de cautare.

Procesul acesta poate sa fie efectuat fie de o persoana care se pricepe la optimizarea seo, fie de specialistii care lucreaza la o agentie de acest fel, si care cunosc mai multe trucuri, si care pot avea o strategie optimizare seo foarte eficienta, care sa aiba rezultatele dorite.

Ei bine, daca stam sa discutam despre optimizarea seo, aceasta poate sa fie de doua tipuri, si anume optimizare seo on page, si optimizare seo off page.

Daca stam sa discutam despre optimizarea seo on page, trebuie mentionat faptul ca aceasta se refera la elementele deja existente pe site care trebuiesc sa fie optimizate.

Cel mai bine ar fi ca acest tip de optimizare sa inceapa cu titlurile de pe paginile site-ului tau, care trebuiesc optimizate, iar plasarea cuvantului cheie la inceputul titlului ar putea sa fie o strategie seo foarte eficienta, iar lungimea titlului ar trebui sa fie de cel mult 60 de caractere.

Este foarte important de precizat faptul ca fiecare pagina de pe site trebuie sa aiba un titlu unic.

Dupa aceea, urmatorul pas ar consta in optimizarea meta – descrierilor, care ar trebui sa contina cel mult 160 de caractere, cuvantul cheie sa fie inclus, sis a fie si persuasive.

Url-urile trebuie sa fie cat se poate de clare, simple, si sa contina de asemenea si cuvantul cheie.

Mai apoi urmeaza optimizarea continutului de pe site, pentru ca acesta are cea mai mare importanta in factorii de clasare a site-ului in pagina cu rezultate Google. Este foarte important ca intreg continutul sa fie unic, sa fie dens, sa fie relevant si sa nu contina greseli gramaticale sau greseli de ortografie.

Dupa aceea, se va trece la optimizarea imaginilor, iar partea de optimizare seo on page ar fi cam gata.

Cel de al doilea tip de optimizare seo, face referire in mod evident la optimizarea seo off page, care se caracterizeaza ca fiind modul de a atrage link-uri de calitate spre site-ul tau de pe alte site-uri.

Pentru a atrage un numar cat mai mare de vizitatori pe site, si evident un numar foarte mare de link-uri, poti folosi mai multe tehnici precum Social media de exemplu, iar aici te poti folosi de retelele de socializare.

Blogging-ul este o alta modalitate prin care poti sa atragi cat mai multi vizitatori spre site-ul tau, pentru ca in articolele de pe blog, pot sa fie plasate link-uri spre site-ul tau.

Guest posting-ul, forum posing-ul, submiterea in directoare web, image sharing-ul, video sharing-ul si article sharing-ul, reprezinta alte tehnici de atragere a link-urilor spre site-ul tau.

Asadar, dupa cum se poate observa, optimizarea seo din punct de vedere tehnic, este de doua feluri, si anume optimizare seo on page, si optimizare seo off page, insa daca stam sa discutam din punct de vedere al rezultatelor, putem avea optimizare seo de calitate superioara, si optimizare seo fara rezultate.

0 Shares
You May Also Like