Curiozități despre inima umană

Curiozități despre inima umană

0 Shares
0
0
0

Inima este un mușchi incredibil care ne alimentează corpul în fiecare zi. Există o mulțime de informații interesante despre cum funcționează inima de om pe care nu toată lumea le cunoaște. Iată câteva fapte pe care s-ar putea să nu le știi despre inimă.

Inima pompează aproximativ 2.000 de galoane de sânge în fiecare zi și bate de aproximativ 100.000 de ori pe zi. Acesta este un organ mic; deși dimensiunea inimii poate varia, acestea au de obicei doar dimensiunea unui pumn strâns. Cu toate acestea, joacă un rol important în a ajuta corpul să funcționeze corect. Lucrează mai greu decât orice alt mușchi. Când acesta este deteriorată, este greu pentru corpul tău să obțină sângele de care are nevoie. Asigură-te că îți protejezi inima făcând exerciții fizice regulate și având o alimentație sănătoasă. S-ar putea să nu realizezi cât de ușor este să faci niște schimbări prietenoase inimii în rutina ta zilnică. După cum spune vechea vorbă, râsul este cel mai bun medicament. Râsul nu numai că reduce stresul, dar crește și colesterolul bun. Când nivelul HDL este optim, ai șanse mai mari de a evita un atac de cord. Râsul poate chiar stimula circulația sângelui.

Este în regulă să strănuți – Un mit comun este că inima ta se oprește să mai bată atunci când strănuți, dar acest lucru este exagerat. Când strănuți, inima ta poate înceta să mai bată, dar de fapt experimentezi modificări ale fluxului sanguin. Fluxul de sânge va scădea, dar inima va compensa schimbarea prin ajustarea bătăilor inimii. Activitatea electrică din inima ta funcționează normal.

Ritmul cardiac nu este întotdeauna același

Nu există ritm cardiac „normal” între oameni. Acesta variază pe parcursul zilei; de exemplu, atunci când dormi, metabolismul tău încetinește și corpul conservă energie prin încetinirea ritmului cardiac și relaxarea mușchilor.

Nu numai că variază pe parcursul zilei, dar variază în funcție de nivelul de activitate. Pentru a compensa activitatea fizică intensă, inima ta trebuie să pompeze mai mult sânge. Pulsul tău răspunde chiar și la ritmul muzicii.

Astăzi, multe instrumente de urmărire a activității măsoară aceste date în mod precis și continuu.

Sângele din inimă este peste tot, cu excepția corneelor

Inima lucrează din greu pentru a pompa sânge în vasele de sânge din organism. De fapt, pompează aproximativ 5 până la 6 litri de sânge prin corp în fiecare minut. Există o zonă care nu primește sânge, ceea ce este o excepție. Corneele lor nu primesc sânge de la inimă, din două motive. În primul rând, corneea nu are vase de sânge, așa cum se poate observa din transparența sa. În al doilea rând, corneea primește oxigen din aer și nutrienți din lacrimi.

Ai grijă dacă ai apnee

Când o persoană are apnee, nu poate obține un somn odihnitor și un flux de aer adecvat. Respirația se oprește noaptea, permițând mai puțin oxigen să treacă prin corpul tău. Acest lucru crește tensiunea arterială, ceea ce, la rândul său, duce la boli.

Artere foarte mici

Oamenii subestimează efectul fast-food-ului gras asupra arterelor. Acestea au doar patru milimetri în diametru și se pot înfunda rapid, închizând zone importante ale inimii. Din acest motiv, medicii se referă la blocarea acestor artere drept „boala vaselor mici”.

0 Shares
You May Also Like