Cum va pregatiti pentru rinoplastie?

Cum va pregatiti pentru rinoplastie?

0 Shares
0
0
0

Rinoplastia este interventia chirurgicala care poate schimba dimensiunea nasului, forma sau proportiile acestuia. Poate fi facut pentru a repara deformarile cauzate de o leziune, dar spre rinoplastie Bucuresti pot opta si persoanele care isi doresc corectarea unui defect din nastere sau persoanele care isi doresc imbunatatirea unor dificultati de respiratie.

Referitor la aceasta interventie chirurgicala, la fel ca si alte interventii chirurgicale, are anumite riscuri, precum:

  • Sangerare, infectie sau reactie adversa la anestezie.
  • Alte riscuri posibile specifice rinoplastiei includ, dar nu se limiteaza la:
  • Dificultate de respiratie prin nas;
  • Amortire permanenta in si in jurul nasului;
  • Posibilitatea unui nas neuniform;
  • Durere, decolorare sau umflare care pot persista;
  • Cicatrizarea;
  • gaura in sept (perforatie septala);
  • nevoie de interventii chirurgicale suplimentare.

Discutati cu medicul dumneavoastra despre modul in care se aplica aceste riscuri pentru dumneavoastra.

Cum va pregatiti

Inainte de programarea rinoplastiei, trebuie sa va intalniti cu chirurgul dvs. pentru a discuta factori importanti care determina daca operatia este probabil sa functioneze bine pentru dumneavoastra. Aceasta intalnire include in general:

Istoricul medical

Cea mai importanta intrebare pe care medicul dumneavoastra o va intreba este aceea a motivarii pentru interventia chirurgicala si a obiectivelor dumneavoastra. Medicul dvs. va pune deasemenea intrebari cu privire la antecedentele medicale – inclusiv antecedente de obstructie nazala, interventii chirurgicale si orice alte medicamente pe care le luati. Daca aveti o tulburare de sangerare, cum ar fi hemofilia, este posibil sa nu fiti candidat pentru rinoplastie.

Examen fizic

Medicul dumneavoastra va efectua o examinare fizica completa, inclusiv orice teste de laborator, cum ar fi testele de sange. Medicul va examina deasemenea trasaturile fetei si interiorul si exteriorul nasului.

Examenul fizic va ajuta medicul sa determine ce modificari trebuie facute si cum va pot afecta rezultatele, cum ar fi grosimea pielii sau rezistenta cartilajului la sfarsitul nasului. Examenul fizic este, de asemenea, esential pentru determinarea impactului rinoplastiei asupra respiratiei.

Fotografii

Cineva din biroul medicului dvs. va fotografia nasul din diferite unghiuri. Chirurgul dvs. poate utiliza software-ul de calculator pentru a manipula fotografiile pentru a va arata ce tipuri de rezultate sunt posibile. Medicul va utiliza aceste fotografii pentru evaluari inainte si dupa, referinta in timpul interventiei chirurgicale si revizuiri pe termen lung. Cel mai important, fotografiile permit o discutie specifica despre obiectivele chirurgiei.

O discutie despre asteptarile dumneavoastra

In cadrul acestei etape va fi necesar sa ii prezentati medicului asteptarile dvs. El sau ea va explica ce poate si nu poate face rinoplastia pentru dvs. si care ar putea fi rezultatele dumneavoastra. Este normal sa va simtiti putin constient de a discuta despre aspectul dvs., dar este foarte important sa fiti deschis cu chirurgul dvs. cu privire la dorintele si obiectivele pentru interventii chirurgicale.

Daca aveti o barbie mica, chirurgul dvs. va poate vorbi despre efectuarea unei interventii chirurgicale pentru a mari barbia. Acest lucru se datoreaza faptului ca o barbie mica va crea iluzia unui nas mai mare. Nu este necesar sa existe interventii chirurgicale in acele circumstante, dar poate fi mai bine echilibrat profilul facial.

Odata ce interventia chirurgicala este programata, va trebui sa va asigurati ca cineva va va conduce acasa daca aveti o interventie chirurgicala in ambulatoriu.

In primele cateva zile dupa anestezie, este posibil sa aveti pierderi de memorie, timp de reactie scazut si judecata depreciata. Asigurati-va astfel va aveti un membru al familiei sau unui prieten care sa stea cu dvs. o noapte sau doua pentru a va ajuta cu sarcini de ingrijire personala pe masura ce va recuperati de la interventia chirurgicala.

0 Shares
You May Also Like