Cum te ajuta yoga sa ai o alimentatie sanatoasa?

Cum te ajuta yoga sa ai o alimentatie sanatoasa?

4 Shares
0
0
4

Despre yoga au existat si exista in continuare o multime de povestiri si o multime de mituri, insa ce nu stie foarte multa lume, este faptul ca acest fenomen se poate practica si in cadrul unuia sau a mai multor cursuri yoga Bucuresti sector 1, acolo unde practicantii acestui fenomen pot invata lucruri interesante.

Se spune ca persoanele care practica yoga, ajung sa fie persoane fericite in viitorul apropiat. Insa trebuie mentionat faptul ca yoga ne invata si sa avem o alimentatie sanatoasa, si daca vom tine cont de invataturile acesteia putem avea si o sanatate de fier.

Cei care practica yoga, ar fi indicat ca mai intai de toate sa evalueze tot ceea ce mananca, asa ca vor trebui sa isi analizeze dieta zilnica, iar mai apoi sa isi creeze o dieta care sa contina alimente usor de digerat si care ingrasa mai putin. Totodata, aceste persoane ar trebui sa isi aloce cateva minute pe zi pentru exercitii de yoga, care pot ajuta la arderea caloriilor in plus.

Deasemenea, cei care practica yoga, trebuie sa includa cat mai rapid in dieta lor zilnica, vegetale cu frunze verzi, pentru ca acestea sunt foarte bogate in proteina, in fibre, in fier si in calciu. Ele sunt si usor de preparat, dar sunt si extrem de gustoase, iar persoanele care isi doresc sa urmeze acest sfat, pot urma un mic curs de bucatarie ayurvedica. Astfel, doritorii, vor putea chiar sa isi imbunatateasca meniul zilnic foarte mult.

Totodata, cei care practica yoga, vor invata faptul ca trebuie sa bea apa atunci cand este necesar, pentru ca este extrem de important ca organismul sa primeasca mineralele necesare in fiecare zi, prin doza de apa.

Plus de asta, atunci cand bem apa, pielea devine mai luminoasa, iar organismul se detoxifiaza, insa aici este important de mentionat faptul ca trebuie sa evitam sa bem apa in timp ce mancam, pentru ca astfel, vom incetini procesul de digestie. Cel mai indicat ar fi sa bem apa cu aproximativ 30 inainte de masa, sau dupa masa.

Un alt amanunt foarte interesant, pe care practicantii de yoga il cunosc, este acela ca trebuie sa includa suficient de multe proteine in dieta lor zilnica, acestea fiind vitale pentru organism.

Important este ca atunci cand mancam, sa ne mestecam foarte bine hrana, iar aici trebuie mentionat faptul ca oamenii de rand nu vor tine cont de acest aspect, pe cand practicantii de yoga, isi vor mesteca foarte bine hrana, pentru a nu-si epuiza sistemul digestiv.

Practicantii de yoga, nu vor uita nici faptul ca nu este bine sa treaca peste micul dejun, care este fara doar si poate cea mai importanta masa a zilei, masa care ajuta corpul sa se pregateasca pentru o zi noua plina de provocari.

Toti cei care practica yoga, cu siguranta stiu faptul ca este extrem de important sa se fereasca de mancarea de tip fast food, dar si de bauturile carbogazoase.

Asadar, dupa cum se poate observa, cei care ajung sa practice yoga, vor stii mereu ce este bine sa manance si ce nu, ce este util si ce poate sa afecteze sistemul digestiv. Aceste invataturi, precum si multe altele, ne pot tenta pe fiecare dintre noi sa incepem sa practicam yoga.

4 Shares
You May Also Like