Cum se remediaza problema de incarcare fara fir a iPhone 12/12 Pro Max

Cum se remediaza problema de incarcare fara fir a iPhone 12/12 Pro Max

0 Shares
0
0
0

Incarcarea fara fir nu functioneaza pe iPhone 12, 12 mini, 12 Pro sau 12 Pro Max? Daca sunteti una dintre multele persoane care cauta o solutie pentru problema de incarcare wireless pe iPhone 12, 12 mini, 12 Pro sau 12 Pro Max, trebuie sa stiti ca dispozitivul este echipat cu un acumulator original nou, deci problema provine de altundeva, nu de la acumulator. Acest articol va prezinta cateva posibile solutii, deci merita sa cititi pana la final.

  1. Asezati telefonul corect pe incarcator

Exista mai multi utilizatori care se plang de faptul ca incarcarea fara fir nu functioneaza pe noile lor dispozitive, in timp ce pur si simplu nu isi pun corect dispozitivele iPhone in zona de incarcare a incarcatorului wireless. Repozitionati-l de mai multe ori si verificati de fiecare data daca problema de incarcare este rezolvata sau nu.

In cazul in care utilizati incarcatorul MagSafe, acesta face incarcarea fara fir chiar mai usoara, dat fiind faptul ca incarcatorul magnetic se va alinia si se va atasa perfect la iPhone 12 sau iPhone 12 Pro pentru a functiona incarcarea fara fir fara fir.

  1. Verificati daca carcasa dvs. accepta sau nu incarcarea fara fir

Este posibil si ca incarcarea pentru iPhone sa nu functioneze fara fir, dat fiind faptul ca folositi o carcasa care nu accepta incarcarea fara fir. Exista multe astfel de carcase care pur si simplu nu permit ca incarcarea fara fir sa aiba succes. De aceea, este recomandat sa indepartati accesoriul protector, si sa incercati ulterior sa incarcati dispozitivul.

  1. Reporniti iPhone-ul

Aceasta este o solutie temporara si chiar daca reuseste sa va scape pentru moment de problema, problema poate reaparea mai tarziu. Dar cu toate acestea, merita incercata totusi.

Apasati si tineti apasat butonul lateral si butonul de volum simultan pana in momentul in care glisorul de oprire apare pe ecranul telefonului. Trageti glisorul si opriti telefonul. Acum asteptati timp de 30 de secunde sau un minut, iar ulterior porniti din nou telefonul. Doar prin apasarea si mentinerea apasata a butonului lateral, va porni din nou telefonul. Acum incercati sa il incarcati fara fir. Problema poate fi rezolvata.

  1. Dezactivati functia optimizata pentru incarcarea bateriei

Optimizarea incarcarii bateriei este o caracteristica disponibila in iOS 13 si versiunile ulterioare. Aceasta caracteristica contribuie foarte mult la cresterea duratei de viata a bateriei.

Pe baza abilitatilor de invatare automata, incearca sa va invete obiceiurile de incarcare a bateriei si, daca bateria iPhone-ului dvs. se incalzeste prea mult, telefonul nu se va incarca la peste 80%. In momentul in care temperatura bateriei revine la normal, incarcarea este reluata.

Dezactivati aceasta caracteristica si testati din nou. Problema poate fi rezolvata. Pentru a o dezactiva trebuie sa urmati urmatoarea cale: setari-baterie-sanatatea-bateriei-apasati pe incarcarea optimizata a bateriei pentru a dezactiva functia.

  1. Actualizati software-ul

Este foarte probabil ca incarcarea fara fir sa nu functioneze din cauza unei probleme software, asa ca merita sa luati in calcul si aceasta solutie. Pentru a va actualiza iOS-ul, accesati setarile telefonului, apasati pe general si atingeti pe actualizare software. Daca exista o versiune noua a sistemului de operare, aceasta va putea fi descarcata si ulterior instalata.

Metodele mentionate mai sus sunt adesea destul de eficiente si rezolva definitiv problema de incarcare fara fir. Daca niciuna dintre metode nu functioneaza, singurul lucru cel mai bun de facut este sa plecati cu telefonul la magazinul de unde l-ati cumparat, pentru ca garantia este valabila, si problema poate fi remediata fara a suporta dvs. costurile.

Daca nu mai aveti la indemana certificatul de garantie, atunci mergeti cu telefonul intr-un service gsm, sau pur si simplu alegeti solutia de a va incarca telefonul in mod conventional (cu incarcatorul cu fir).

0 Shares
You May Also Like