Cum se monteaza un mecanism rezervor wc ceramic?

0 Shares
0
0
0

In general partea de instalatii este un domeniu in care activeaza cu preponderenta barbatii, iar acest lucru poate fi afirmat chiar fara a fi partinitori. Pentru a veni in sprijinul afirmatiilor noastre, vom scrie in cele ce urmeaza despre lucruri ce tin de instalatii dar care pot fi realizate cu usurinta chiar de catre oricine, fara a fi nevoie de ceea ce se numeste in popor “mana de barbat”.

Poate o etapa mai putin placuta, insa foarte necesara in domeniul instalatiilor, este ingrijirea toaletei. Nu facem referire doar la curatare si igienizare, ci la cazul in care toaleta nu mai reuseste sa functioneze in parametri optimi, in special din cauza proastei functionari a unei componente denumite mecanism rezervor wc ceramic cersanit.

Acesta poate suferi fie socuri mecanice, fie poate fi deteriorat din cauza uzurii sau a depunerilor de piatra, insa un lucru este cert, fara el evacuarea apei din rezervor nu se poate face in siguranta.

Schimbarea unui mecanism vechi cu un mecanism rezervor wc ceramic este extrem de usor de realizat, indiferent daca esti femeie sau barbat. Mai inainte de orice, trebuie sa avem in vedere oprirea alimentarii cu apa a rezervorului, deoarece mecanismul nu va putea fi introdus in rezervor, fara ca apa sa nu afecteze mediul exterior.

Apa de opreste foarte simplu din robinetul de alimentare, tragem apa la toaleta pentru a scapa de surplus si pentru a goli rezervorul, dupa care ne folosim de instrumentarul de instalator pentru a realiza lucrarea.

Pentru a monta un mecanism rezervor wc ceramic va trebui sa desfacem rezervorul pentru a-l aseza intr-o pozitie cat mai accesibila. Se desurubeaza cu grija componentele rezervorului, de preferinta urmand specificatiile aferente fiecarui tip de rezervor in parte. Acest lucru nu ar trebui sa fie foarte greu de realizat, iar in principiu singurul element comun ajutator pare a fi o cheie reglabila.

O data ce am putut patrunde in interiorul rezervorului, se scoate cu grija mecanismul vechi, astfel incat sa nu producem socuri mecanice rezervorului. Daca mecanismul mai poate fi salvat, acesta ar trebui sa fie curatat si montat la loc, insa din nefericire, majoritatea interventiilor de acest tip se fac doar in momentul in care mecanismul este deja compromis.

In vederea montarii unui nou mecanism rezervor wc ceramic, se sterge cu grija suprafata interioara a rezervorului, pentru a ne asigura ca nu exista depuneri sau murdarie, iar apoi se trece la instalarea propriu-zisa a mecanismului. Acesta este introdus in rezervor, avand grija sa nu uitam sa ii montam toate elementele, in speta garniturile care vor asigura etanseitatea.

O data fixat la locul sau, mecanismul ar trebui sa poata functiona. Pentru a verifica acest lucru, este necesar sa montam la loc rezervorul, avand grija sa includem in proces toate piesele pe care le-am dezmembrat.

O data montat rezervorul, se poate porni robinetul de alimentare si se verifica zona temeinic, astfel incat sa nu apara scurgeri de apa la nivelul rezervorului.

Se probeaza mai apoi mecanismul rezervor, iar daca acesta este corect montat, atunci functionarea sa nu ar trebui sa fie o problema, ci din contra, ar trebui sa fie asigurata pentru o buna perioada de timp de acum inainte.

0 Shares
You May Also Like