Cum se izoleaza o sera?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand locuiti la casa, daca aveti o curte, mai mica sau mai mare, va puteti ocupa de cultivarea legumelor in propria gospodarie. Ce poate fi mai placut decat sa mancati rosii, castraveti sau alte legume plantate, ingrijite su cultivate de dvs.?

O sera este extrem de importanta pentru dvs. in cazul in care doriti sa va ocupati de cultivarea legumelor, asa ca ar fi indicat sa optati pentru cele mai bune produse de tip agrotextil pentru sera dvs.

In timpul iernii, sera este de nepretuit pentru mentinerea culturilor in stare buna, care altminteri ar suferi in aer liber. Nu numai ca pastreaza plantele cu cateva grade mai calde, ci le ajuta sa nu fie afectate de vant, ploaie si zapada, ceea ce conteaza foarte mult pentru rasaduri primavara.

Chiar daca cultivati tot felul de legume in aer liber in timpul iernii, este logic sa aduceti si cateva sub acoperis, in sera. De exemplu, puteti sa descoperiti ca varza in crestere in sera peste iarna inseamna apare cu cateva saptamani bune inainte de cele de primavara.

Mai mult decat atat, serele servesc drept asigurare pentru a compensa orice pierderi din cauza vremii de afara care ar putea afecta legumele.

Daca sunteti ingrijorat de faptul ca sera dvs. neincalzita este prea rece pentru plantele dvs. de iarna, aici sunt cateva moduri eficiente din punct de vedere al costurilor pentru a va amenaja sera fara probleme.

Izoleaza-ti sera

Inainte de izolarea serii, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa blocati schitele. Inlocuiti geamurile rupte, gaurile de etansare din cadru si asigurati-va ca usile si orificiile de ventilatie se fixeaza in siguranta.

Captuseala unei sere cu un strat interior de plastic genereaza in principal geamuri duble si va etansa golurile de aer si va reduce viteza de scapare a caldurii. Banda veche de balon vechi este materialul de izolare ieftin pentru producatorul de sera.

Bulele mai mari sunt mai bune, deoarece permit o mai buna lumina si asigura o izolare mai buna. Sculptura cu bule de gradina este, stabilizata cu UV, astfel incat ar trebui sa aiba o durata de viata destul de indelungata.

Atasati invelisul cu bule in interiorul unui cadru al seriw de aluminiu utilizand clesti de sera sau pentru un cadru din lemn utilizati stifturi de desen sau pistol de capsare.

Nu uitati sa izolati acoperisul si asigurati-va ca ati lasat invelisul cu bule agatat de-a lungul usii, ca sa puteti iesi din nou! Daca aveti o sera mare, dar utilizati doar o parte din ea pentru a supravietui plantele, puteti sectiona o zona de pe perete, invelita in folie cu bule.

Folositi izolatia numai daca simtiti ca plantele dvs. nu vor reusi sa treaca prin iarna fara ea, deoarece va reduce usor emisia de lumina, iar lumina este pretioasa pentru dezvoltarea plantelor.

Se poate face izolarea interioara a partii de nord a serii folosind o rola de folie termoizolanta ieftina. Acest material are un bule de plastic in doua straturi de folie de argint si va reflecta atat caldura, cat si lumina inapoi in sera.

0 Shares
You May Also Like