Cum se alege un scaun pentru copii?

Cum se alege un scaun pentru copii?

0 Shares
0
0
0

Parintii care au copii mici, sunt obligati prin lege sa ii aseze pe acestia in scaune auto copil atunci cand calatoresc cu masina.

Multi parinti isi indreapta atentia spre astfel de scaune auto pentru ca nu isi doresc sa fie amendati in cazul in care vor fi depistati in trafic fara un asemenea scaun special construit pentru cei mici.

Multi parinti insa sunt constienti de cat de util este un asemenea scaun. Un scaun special construit pentru copii, are rolul de a le oferi acestora protectie, asa ca este necesar ca parintii sa isi indrepte atentia spre un asemenea scaun.

Mai mult decat atat, cu totii stim ca parintii care se afla la volan, de multe ori sunt incomodati de catre cei mici atunci cand conduc. Nu de putine ori acestia sunt curiosi sa apese pe butoanele care deschid ferestrele sau fac alte nazbatii, iar parintii care se afla la volan isi pierd concentrarea, iar din acest motiv pot fi implicati chiar in accidente rutiere.

Un scaun auto este ideal pentru copil dat fiind faptul ca ii ofera acestuia protectie, si pentru parinte pentru ca astfel nici nu va fi amendat, isi va stii copilul protejat, si va putea sa conduca in conditii de siguranta.

Ei bine, parintii care cauta un scaun auto pentru copiii lor, trebuie sa tina cont de varsta si greutatea copilului, dar si de inaltimea acestuia. Exista de exemplu bebelusi care fac parte din grupa 0, care au maxim 9 luni, si care nu cantaresc mai mult de 10 kilograme.

Exista apoi grupa 0+, care cuprinde copilasii de pana in 12 luni, si care cantaresc cel mult 13 kilograme. Apoi exista grupa 1, care cuprinde copiii cu varsta cuprinsa intre 6 luni si 4 ani, si care cantaresc intre 9 si 18 kilograme.

Grupa 2 cuprinde copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 8 ani, care cantaresc intre 15 si 25 de kilograme, in timp ce grupa 3 cuprinde copiii cu varsta cuprinsa intre 6 ani si 12 ani, si care cantaresc intre 22 si 26 de kilograme.

Apoi, conteaza foarte mult si sistemul de prindere al unui scaun auto pentru copii, iar aici trebuie precizat ca majoritatea scaunelor se prind cu sistemul ISOFIX. Este important ca parintii care se afla in cautarea unui asemenea scaun sa se intereseze daca masina lor dispune de sistemul ISOFIX.

Este necesar deasemenea ca scaunul auto spre care isi indreapta atentia parintii sa fie omologat, astfel ca este necesar ca acesta sa aiba eticheta portocalie pe care sa fie scris ECE R 44/04.

Materialul din care este confectionat scaunul este deasemenea foarte important, iar aici parintii ar fi indicat sa opteze pentru materiale textile. De ce? Pentru ca de regula copiii murdaresc tot ceea ce au la indemana, asa ca scaunul trebuie sa poata fi spalat cu o cat mai mare usurinta.

Nu in ultimul rand, conteaza foarte mult si centura de siguranta a scaunului auto pentru copii, asa ca parintii trebuie sa aiba in vedere si acest aspect.

 

0 Shares
You May Also Like