Cum se alege trusoul pentru botez?

Cum se alege trusoul pentru botez?

0 Shares
0
0
0

A fi nasii de botez ai unui bebelus, cu siguranta este ceva special, este o binecuvantare din moment ce nasii sunt parintii spirituali ai bebelusului, asa ca acestia trebuie sa se pregateasca atat material cat si spiritual pentru ceremonia de crestinare a bebelusului.

Nasii sunt cei care trebuie sa isi indrepte atentia spre un trusou botez care este necesar pentru ceremonia de crestinare a bebelusului, ceremonie care se desfasoara la biserica.

Trusoul pentru botez este alcatuit din cateva elemente foarte importante pe care le vom enumera in cele ce urmeaza in acest articol.

Sticluta pentru mir este primul produs important care face parte dintr-un trusou botez. Nasii isi pot indrepta atentia spre sticlutele de la Botez de Poveste, care sunt realizate manual si care sunt special adaptate oricarei tematici cerute de catre client.

O parte din mir urmeaza sa fie utilizat in timpul slujbei de crestinare a bebelusului, in timp ce cea de-a doua parte a mirului urmeaza sa fie folosit a doua zi, la baita bebelusului de la locuinta acestuia.

Dupa ce se foloseste mirul din sticluta, aceasta ramane amintire familiei care tocmai ce si-a crestinat bebelusul. Tocmai de aceea, este important ca nasii sa isi indrepte atentia spre un trusou personalizat, pentru ca o sticluta de mir personalizata va putea fi pastrata la loc de cinste in casa bebelusului.

Panza de mir care mai este cunoscuta si ca si crasma este un al doilea element important din cadrul unui trusou botez. Rolul acesteia este unul foarte important, pentru ca imediat ce bebele este scos din cristelnita este asezat in aceasta panza. Tocmai de aceea, este important ca parintii spirituali ai bebelusului sa isi indrepte atentia spre o panza de mir de la Botez de Poveste, pentru ca o asemenea panza este confectionata din bumbac 100%, netratat chimic.

Fasa este un alt element care face parte dintr-un trusou botez. Aceasta are rolul de a completa panza de mir la infasarea bebelusului. De precizat este faptul ca fasa nu intra in contact cu pielea bebelusului, la fel ca si panza de mir. Se spune ca fasa nu trebuie sa fie prea scurta pentru ca astfel bebele se va casatori foarte devreme, si nu este indicat sa fie nici foarte lunga, pentru ca acesta se va casatori foarte tarziu. Tocmai de aceea, nasii trebuie sa aleaga un trusou botez care are fasa de dimensiuni medii.

Prosopul bebelusului cu capison brodat este deasemenea un alt element al trusoului pentru botez, si se foloseste pentru stergerea bebelusului imediat dupa ritualul de crestinare. Acesta trebuie sa fie suficient de mare, si trebuie sa fie confectionat dintr-un material cat mai confortabil, precum bumbacul moale, care absoarbe apa foarte bine.

Ultimul element care face parte dintr-un trusou botez este prosopul mic al preotului dar si sapunul, elemente necesare la spalarea rituala a mainilor.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante elementele care fac parte dintr-un trusou, iar Botez de Poveste are in oferta toate elementele necesare pe care le poate cere un preot conform Tainei Botezului.

0 Shares
You May Also Like