Cum sa iti ingrijesti corect unghiile

Cum sa iti ingrijesti corect unghiile

0 Shares
0
0
0

Expertii arata ca nu trebuie sa piliti unghiile inainte si inapoi pentru ca riscati sa le deteriorati. In schimb, puteti trece usor pila pentru unghii in aceeasi directie de mai multe ori. incepeti din marginea exterioara si mergeti spre centru.

Repetati procedura de de cate ori este nevoie. Folositi miscari cat mai blande pentru a preveni ruperea unghiilor. In cele din urma, este important sa nu tineti foarte mult pila in acelasi loc. Trebuie sa fie inclinata putin inapoi si sa o pozitionati foarte putin sub varful unghiei pentru a da o forma corecta si pentru a finisa procesul. Acest lucru va permite sa vedeti ce faceti si va ajuta sa nu suprasolicitati unghia.

Cuticulele trebuie sa fie indepartate

Cuticulele trebuie sa fie impinse saptamanal. Acesta este cel mai bun mod prin care puteti preveni dezvoltarea pielitelor dureroase. Exista multe turse pentru manichiura care au un instrument special pentru indepartarea excesului de piele. Pentru inceput trebuie sa ridicati cuticulele si apoi le puteti taia foarte usor fie cu forfecuta de cuticule fie cu instrumentul special.

Cuticulele sunt cele care protejeaza unghiile de infectie si, daca sunt taiate necorespunzator, pot permite bacteriilor si ciupercilor sa infecteze patul unghial.

Atunci cand vreti mai multa fantezie puteti sa investiti si intr-un set care realizeaza impingerea cuticulelor si intr-un cutit pentru cuticule, chiar daca va va fi greu sa il folositi daca nu sunteti profesionist. O astfel de trusa este mult mai buna decat cea standard pentru unghii si va poate scuti de taierea accidentala sau de patrunderea prea adanc in piele.

Luati in calcul bufferele

Pentru o manichiura realizata corect este important sa luati in calcul si bufferele. Chiar si atunci cand aveti o unghiera din otel inoxidabil cu pila si folositi pila din dotare, bufferul trebuie sa fie prezent in trusa pentru ca functioneaza altfel decat o pila normala.

Curatarea unghiilor

Lucrul acesta se face in fiecare zi, nu doar dupa ce unghiile au fost taiate. In cazul in care nu reusiti sa scoateti toata mizeria cu mana, puteti folosi instrumentele speciale pentru curatare pe care le aveti in trusa sau chiar instrumentele cum sunt betisoarele de portocal, de unica folosinta. Nu exagerati, este foarte usor sa va intepati.

Nu uitati de hidratare

Hidratarea cuticulelor este foarte importanta. Aplicati zilnic o lotiune pe maini. Acest lucru se face imediat dupa fiecare manichiura, dar poate fi inclus si in rutina zilnica pentru ca ajuta pielea de pe maini si cuticulele sa aiba un aspect mai sanatos si mai estetic. In plus, calmeaza pielea iritata.

0 Shares
You May Also Like