Cum să îți cureți încălțămintea sport acasă

Cum să îți cureți încălțămintea sport acasă?

0 Shares
0
0
0

A venit primăvara și odată cu ea și cheful nostru de a ne bucura mai mult de natură. Jogging, plimbări în parc, ieșiri frecvente prin oraș, drumeții sau călătorii.

Iar pentru acest gen de ieșiri trebuie să purtăm încălțăminte adecvată, care se murdărește rapid și pe care trebuie să o curățăm pentru a o menține în stare perfectă.

Credem că și tu te-ai confruntat uneori cu provocarea de a curăța încălțămintea sport murdară după o zi de antrenament intens sau după o plimbare prin natură. Murdăria și petele pot părea insurmontabile uneori, iar metodele ineficiente de curățare pot pune în pericol aspectul și durabilitatea încălțămintei tale preferate.

De aceea, venim în acest articol cu un scurt ghid, dar complet, despre cum să îți menții încălțămintea sport curată și strălucitoare chiar și atunci când o folosești intens.

Mini ghid de curățare a încălțămintei sport

Ei bine, pregătește-te să descoperi cele mai eficiente metode pentru a-ți păstra sneakerșii sau adidașii impecabili chiar și după cele mai intense antrenamente!

Începe cu o perie

Înainte să aplici orice fel de soluție, periază încălțămintea sport cu o perie moale și uscată pentru a îndepărta praful și murdăria uscată.

Spală șireturile

Dacă adidașii au șireturi, scoate-le și spală-le manual în apă caldă cu săpun sau în mașina de spălat.

Curăță talpa cu o perie înmuiată în apă cu săpun

Recomandabil este să folosești o periuță de dinți pe care nu o folosești, înmuiată în apă cu săpun pentru a curăța talpa adidașilor/sneakerșilor etc.

Pentru pete, aplică o soluție blândă de curățare

Pentru petele mai persistente, prepară o soluție de curățare din apă caldă și detergent care să nu fie atât de agresiv. Aplică soluția pe o perie moale și folosește-o pentru a freca ușor petele.

Curăță partea superioară cu o lavetă umedă

Murdăria de pe partea superioară a încălțămintei o poți spăla cu o lavetă umedă și săpun lichid sau detergent de vase.

Usucă încălțămintea în aer liber

Lasă încălțămintea să ‘’respire’’ aer curat, dar nu sub acțiunea directă a razelor soarelui.

Oferă-i un iz reîmprospătat

Pentru a reîmprospăta mirosul în interiorul încălțămintei, poți folosi o soluție de apă cu oțet sau un spray de încălțăminte special.

Spală tălpicii

Scoate tălpicii și spală-i într-un lighean cu apă călduță și detergent. Astfel o să iasă mirosul și murdăria impregnate.

Spală încălțămintea în mașina de spălat

Dar folosește un sac special pentru încălțăminte. Nu seta temperatură mai mare de 30 de grade și nici un program mai mare de 30 de minute, cu un număr de rotații pe minut de maxim 500.

După finalizarea programului, introdu ziare în interior și lasă încălțămintea să se usuce afară, cum am spus mai sus, timp de 3 zile, dar schimbă ziarele la fiecare 24 de ore.

Atenție! Nu spăla în mașină încălțămintea din piele, piele întoarsă, năbuc.

Dacă nu reușești să scoți la liman adidașii tăi preferați, contactează un serviciu profesional de curatatorie adidasi, indiferent unde te-ai afla. Kanoi îți curăță încălțămintea atât de bine, încât vei crede că încalți adidași noi.

În concluzie, curățarea încălțămintei sport acasă poate fi o activitate simplă și eficientă dacă folosești metodele potrivite.

Investește câteva minute în curățarea și îngrijirea încălțămintei tale preferate și vei fi recompensat/ă cu sneakerși sau adidași curați, strălucitori și gata de a fi purtați la următorul antrenament sau aventură în aer liber. Sau trimite un mesaj la Kanoi.ro pentru o curățare impecabilă a adidașilor/sneakerșilor.

0 Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

You May Also Like