Cum sa iti alegi ochelarii de soare?

Cum sa iti alegi ochelarii de soare?

0 Shares
0
0
0

Cadru mare, rotund, metalic si culori diferite; cu cristale, verzi, rosii, maro sau galbeni, ochelarii de soare sunt de nelipsit din viata noastra, mai ales pe timp de vara.

Varietatea si catalogul actual de ochelari de soare este coplesitor si, desi multi oameni se gandesc la ei ca la o alta completare a acceoriilor, adevarul este ca utilizarea ochelarilor de soare care nu sunt aprobati si optarea pentru cei vanduti in bazaruri, piete sau chioscuri poate pune in pericol sanatatea ochilor.

Ochii nostri sunt supusi unei expuneri excesive la soare.

Mai exact, exista doua tipuri de radiatii care produc cele mai importante efecte nocive asupra ochilor nostri: radiatii ultraviolete (UV) si radiatii infrarosii (IR) “, explica specialistii. “Primul tip produce leziuni oculare cumulate pe termen mediu si lung, pe care nu le realizam, in timp ce radiatiile infrarosii pot provoca daune termice instantaneu, dar sunt mai detectabile.”

Ochelarii de soare sunt mijloacele de a ne proteja ochii, deoarece sunt capabili sa filtreze radiatiile solare, in special radiatiile ultraviolete. Dar ce ar trebui sa cautam pentru a gasi ochelari de soare care sa ne protejeze la maximum? Specialistii raspund la unele dintre cele mai frecvente intrebari si explica ce ar trebui sa luam in considerare:

Conformitatea europeana (CE)

Primul punct asupra caruia trebuie sa ne uitam este ca ochelarii poarta undeva pe tije marcajul CE intr-un mod de nesters care garanteaza conformitatea europeana a produsului. In plus, trebuie sa apara, de asemenea, identificarea producatorului sau distribuitorului in Uniunea Europeana si referinta modelului de ochelari.

“Cadrul trebuie sa fie lipsit de muchii ascutite si rugozitate si trebuie sa prezinte stabilitate structurala in fata conditiilor nefavorabile si a inflamabilitatii”.

Pe de alta parte, lentilele sau filtrele trebuie sa fie lipsite de zgarieturi, vergeturi, bule, fisuri, nereguli si deformari; nu trebuie sa fie fragili, trebuie sa aiba o rezistenta mecanica la rupere si impacturi si o stabilitate impotriva caldurii; acestia nu trebuie sa prezinte efecte prismatice (deviatii optice), astfel cum este specificat de expert, care indica faptul ca lentilele trebuie sa reduca, de asemenea, luminozitatea, astfel incat tijele si/sau lentilele trebuie sa includa indelebil categoria de protectie solara a lentilelor de la 1 la 4.

“Si, in cele din urma, lentilele trebuie sa filtreze sau sa elimine radiatiile UV daunatoare sub 400nm. Aceste informatii nu sunt de obicei inregistrate pe cadru sau lentile si producatorul insusi este cel care indica faptul ca conditia este indeplinita.”

In plus, in momentul achizitiei, ochelarii trebuie sa includa o carte cu instructiuni care sa indice, printre altele, numele si adresa producatorului sau distribuitorului din UE, caracteristicile de utilizare sau normele de curatare si intretinere. Alege Ochelari de soare Dsquared2!

De ce lentile am nevoie?

La fel cum exista diferite tipuri de cadre, exista, de asemenea, varietate atunci cand alegeti lentile. Primul lucru la care trebuie sa ne uitam este categoria filtrelor, cunoscute si sub numele de numere solare variind de la 1 la 4 si sa specificam cantitatea de absorbtie a luminozitatii, dar nu si absorbtia radiatiilor.

0 Shares
You May Also Like