Cum sa curatati tapiteria din piele naturala a masinii dumneavoastra?

Cum sa curatati tapiteria din piele naturala a masinii dumneavoastra?

1 Shares
0
0
1

Cei mai multi oameni nu isi permit achizitionarea unui autoturism, dar exista si oameni care nu isi vor permite un autoturism cu tapiteria din piele. Pentru cei care au asemenea autoturisme cu tapiterii din piele va voi prezenta cateva sfaturi pentru ingrijirea acestora.

In primul rand scaunele autoturismelor care au tapiterie din piele, trebuie ingrijite complet diferit fata de cele care au de exemplu material textil. Pielea de pe bancheta cat si cea de pe scaune trebuie ingrijita si mai ales sa fie curatata periodic pentru ca altfel se poate rupe, ingrosa sau crapa.

Pentru o curatare eficienta a tapiteriei auto din piele trebuie sa alegeti solutii de curatare speciale pentru aceasta. Alegerea este extrem de importanta deoarece multe persoane folosesc solutii de curatare care in cele din urma vor strica acesta tapiterie din piele.

Va trebui sa alegeti cateva produse speciale pentru curatarea si ingrijirea pielii naturale. Inainte de a va apuca de curatat tapiteria, este recomandat sa incercati un test pe o bucata mica din tapiteria de piele. Acest lucru va va ajuta sa vedeti daca solutia este destul de puternica incat sa poata curata tapiteria fara a o strica.

Daca rezultatul este satisfacator puteti folosi solutia pe absolut toata tapiteria. Daca vreti sa folositi o solutie de curatat tapiterie auto trebuie sa stergeti scaunele folosind o carpa umezita. Inainte de a folosi o solutie de curatare, trebuie indepartata orice urma de mizerie de pe scaune folosind o carpa umeda care sa va faca mult mai usoara curatarea.

Un pas  deosebit de important pentru curatarea tapiteriei este inmuierea pielii prin miscari blande prin apasare usoara pentru a evita posibile zgarieturi. Dupa aplicarea solutiei de curatare trebuie sa folositi o carpa moale si in acelasi timp umeda, pentru a sterge tapiteria. Solutia folosita pentru  stergere, trebuie lasata mai multe minute pentru a-i putea permite sa penetreze pielea si sa reusiti indepartarea prafului si mizeriei.

Un aspect deosebit de important in curatare tapiterie auto este cel legat de indepartarea solutiei de curatare. Folosind o carpa umeda si in acelasi timp extrem de curata, puteti curata scaunele si bancheta. Pentru a putea mentine moale pielea, trebuie sa aplicati o protectie solara.

In final trebuie sa aplicati o crema pentru inmuierea pielii si pentru protectia solara. Pentru aplicarea cremei trebuie folosit un burete curat pentru a reusi sa o imprastiati pe toata tapiteria. Excesul de crema trebuie indepartat folosind o carpa curata. Bineinteles ca nu trebuie folosita crema in exces. In magazine specializate si pe internet se gasesc numeroase astfel de creme, asa ca asigurati-va ca veti face alegerea perfecta.

Practic curatarea tapiteriei din piele necesita extrem de multa rabdare. Daca veti urma pasii enumerati mai sus veti putea sa mentineti pielea tapiteriei moale, extrem de curata si foarte important, cu un aspect  nou.

Important este sa respectati aceste etape in curatarea tapiteriei, astfel veti putea reusi sa o mentineti extrem de curata. Aceasta va arata ca o tapiterie abia scoasa din fabrica. Un autoturism frumos trebuie sa aiba o tapiterie eleganta.

1 Shares
You May Also Like