Cum să citești data de expirare de pe  cosmeticele coreene

0 Shares
0
0
0

Ești confuză cu privire la datele de expirare ale produselor de îngrijiri a pielii din Coreea?

Ți-ai cumpărat vreodată produse cosmetice coreene și te-ai speriat când ai văzut data de jos, crezând că ai achiziționat ceva expirat? Nu îți face griji, nu ești singura. Este ușor de interpretat greșit atunci când traducerea nu este corectă, mai ales când ai de a face cu o limbă atât de diferită precum coreeana. Astfel, m-am gândit că ar fi util pentru toate fanele ritualului K-beauty  să cunoască cum se citește corect data de expirare a produselor coreene, fiind o acțiune mai complicată decât pare.

Produsele coreene pot avea în esență trei cuvinte diferite legate de termenul de  expirare: 제조, 까지 și 사용기 한. Caracterul 제조 este cel care produce o mulțime de confuzii, deoarece acesta înseamnă de fapt data la care produsul a fost fabricat în loc de data de expirare reală.

Deci, dacă cumperi sau primești un produs pe care scrie, de exemplu, 2021.01.20 제조 și este deja martie 2021,nu te stresa. Acest lucru înseamnă doar că a fost fabricat la acea dată.

Cu toate acestea tot nu am lămurit cum îți dai seama când expiră un produs. Ei bine, în general, majoritatea produselor de îngrijire a pielii au valabilitate în jur de 30 de luni dacă nu sunt desfăcute și  10-12 luni după deschidere.

În funcție de cosmeticele utilizate și de data la care au fost produse poți să estimezi data expirării:

  • Toner, cremă hidratantă, esență, cremă: 3 ani de la data fabricației înainte de deschidere
  • Baza pentru machiaj, fond de ten: 3 ani de la data fabricației înainte de deschidere
  • Pudră compactă: 5 ani de la data fabricației înainte de deschidere
  • Fard de obraz, fard de pleoape, anti-cearcăn, creion de ochi, ruj, luciu de buze, rimel: 3 ani de la data fabricației înainte de deschidere
  • Protecție solară, demachiant: 3 ani de la data fabricației înainte de deschidere

Sunt date obișnuite de expirare. Dacă observi instrucțiuni incluse în produs, cum ar fi „Utilizați în termen de 24 de luni de la data fabricației și în termen de 12 luni de la deschidere”, atunci poți calcula data exactă de expirare.

Data de expirare mai oficială pentru produsele coreene este 까지, ceea ce înseamnă practic „până” în coreeană. Acest caracter este folosit pentru a indica când expiră produsele, ceea ce înseamnă că le poți folosi „până” la o anumită dată. Data viitoare când achiziționezi un produs și vrei să găsești data de expirare, caută 까지 în partea de jos și amintește-ți că datele de expirare sunt scrise în format AAAA / LL / ZZ.

Unele produse coreene folosesc, de asemenea, un alt termen, care este 사용기 한. Înseamnă același lucru cu 까지, dar se traduce în esență prin „termenul limită de utilizare” sau, cu alte cuvinte, data expirării. Această dată va fi, de asemenea, în partea de jos a produsului.

Concluzionând…

Deși limba coreeana este mai dificilă, folosind un alfabet diferit de al nostru, sper că am reușit să aduc puțină lumină în ceea ce privește felul cum interpretezi data de expirare pentru cosmeticele coreene preferate. Dacă nu reușești să ții minte simbolurile de mai jos, fă-le o poză cu tot cu interpretare pentru a fi sigură de ceea ce vei citi.

Reține însă că datele de expirare reprezintă sugestii, însă și alți factori – cum ar fi locul în care îți depozitezi produsul și cât de igienic îl utilizezi – pot afecta data de expirare a unui produs. Așadar, încearcă să păstrezi produsele de depozitate în spații reci și întunecate și asigura-te că te speli pe mâini înainte de utilizarea cosmeticelor, pentru a nu le contamina cu bacterii și ulterior să le întinzi pe față.

 

0 Shares
You May Also Like