Cum sa alegeti cele mai bune scaune auto pentru bebelusi si copii?

Cum sa alegeti cele mai bune scaune auto pentru bebelusi si copii?

0 Shares
0
0
0

Aveti deja copii sau urmeaza sa deveniti pentru prima data parinti? In aceste conditii, este cat se poate de firesc sa va indreptati atentia spre https://www.babymatters.ro/, pentru a cauta un scaun auto potrivit pentru bebelusul sau pentru copilul dvs. ceva mai marisor.

Cu siguranta insa, este foarte important sa cunoasteti detaliile cele mai importante in ceea ce priveste alegerea unui scaun pentru copii si bebelusi, asa ca recomandarea noastra este sa cititi pana la final. Va promitem ca in acest articol veti descoperi cele mai utile informatii care va pot ajuta sa faceti alegerea cea mai potrivita, asa ca recomandarea noastra este sa cititi pana la final.

Diferitele tipuri de sisteme de siguranta pentru copii

0 pana la 6 luni – Capsula

O capsula pentru bebelusi / bebelusi este orientata spre spate, cu un ham incorporat, care este cerinta legala pentru bebelusii cu varsta sub sase luni. Capsulele pot fi utilizate pentru bebelusii cu varsta de pana la aproximativ sase luni sau putin mai in varsta, daca inca se potrivesc pe scaun.

Spre deosebire de alte tipuri de scaune auto, capsulele pot fi luate si scoase cu usurinta din masina si folosite ca suport sau atasate la un carucior.

6 luni pana la 4 ani – scaun auto orientat spre inainte

Un scaun auto destinat copiilor care se incadreaza in acest interval de varsta are orientarea spre inainte (sau spre fata) si trebuie mentionat faptul ca are propriul ham in sase puncte incorporat pentru copilul dumneavoastra. Acest lucru trebuie utilizat pana cand copilul dumneavoastra are cel putin patru ani, dar poate fi utilizat mai mult timp. Este mai sigur pentru copii sa ramana intr-un ham atat timp cat pot incapea in el.

0 pana la 8 ani – scaune auto convertibile

In timp ce o optiune este sa va porniti asezati copilul intr-o capsula si sa progresati catre un scaun orientat inainte, apoi un scaun de inaltare, unii ar putea prefera sa utilizeze un scaun auto convertibil care poate schimba modurile pentru a permite perioade mai lungi de utilizare.

Principalul beneficiu al scaunelor auto convertibile este ca unele permit copiilor mici sa se indrepte spre spate mai mult timp. De asemenea, pot fi mai rentabile in ceea ce priveste pretul, in functie de modelul pe care il alegeti.

Optiunile pentru scaunele auto convertibile includ:

De la 0 la 4 ani

Potrivit pentru nou-nascuti, aceste scaune auto pot fi convertite dinspre spate in fata in timp ce copilul dumneavoastra creste. Unele modele permit copiilor sa fie orientati spre spate timp de 12 luni, in timp ce altele ofera pana la 2.5 ani, ceea ce este adesea preferat din cauza sigurantei sporite a pozitiei orientate spre spate.

6 luni pana la 8 ani

Aceste scaune orientate spre inainte pot fi utilizate de indata ce bebelusului nu i se mai cere legal sa fie orientat spre spate. Ele difera de un scaun orientat in fata cu un singur mod, deoarece dupa patru ani, pot fi transformate dintr-un scaun cu fata in fata, in scaun de inaltare utilizat cu centura de siguranta pentru adulti.

De la 0 la 8 ani

Aceste scaune lasa copilul sa se indrepte spre spate timp de 12 luni si sa se transforme dinspre spate in fata. Unele scaune chiar se transforma din nou intr-un scaun de inaltare avand un ham detasabil. Aceste modele pot servi drept singurul scaun auto pe care il achizitionati pentru viata copilului dvs.

Cu toate acestea, este important sa luati in considerare daca scaunul va continua sa se potriveasca stilului dvs. de viata pentru intreaga perioada (pot fi destul de voluminoase), precum si efectul uzurii pe o perioada de opt ani.

4 ani – 8-10 ani – scaun de inaltare

Un scaun de inaltare este de asemenea orientat spre inainte, dar este de obicei mai subtire decat un scaun auto orientat spre inainte si este utilizat mai degraba cu o centura de siguranta pentru adulti decat cu un ham incorporat.

Este conceput pentru copii cu varsta cuprinsa intre patru si aproximativ opt ani, iar unele asemenea scaune stau pur si simplu deasupra scaunului pentru adulti, in timp ce altele pot avea si o legatura suplimentara.

Versiunile moderne au spate si laturi inalte pentru a oferi protectie impotriva impactului lateral si sprijin pentru copiii care dorm. Va sfatuim cu tarie sa nu utilizati o perna de inaltare (fara protectie laterala), insa nu este ilegal sa folositi una care indeplineste standardele europene la momentul fabricarii.

Acestea sunt asadar categoriile de scaune auto spre care cu siguranta trebuie sa isi indrepte atentia parintii. Acestea difera unele de celelalte in ceea ce priveste pretul, iar pretul este influentat de calitatea materialelor folosite de catre producatori pentru a fabrica scaunele (aici ne referim la scaunele din aceiasi categorie, care au preturi diferite).

0 Shares
You May Also Like