Cum poti alege un ceas

Cum poti alege un ceas?

0 Shares
0
0
0

Ti-ai dorit vreodata sa ai un ceas, dar nu ai stiut pe care sa-l cumperi? Ceasul tau vechi s-a stricat si acum vrei sa cumperi unul nou? Ceasul ideal va fi diferit pentru fiecare persoana si va depinde de caracteristicile, materialele si componentele pe care le doresc.

Alegerea poate fi un proces coplesitor, dar odata ce cunosti optiunile si daca urmezi cateva metode, poti alege intotdeauna ceasul ideal pentru tine. La AGS Bijuterie poti gasi mai multe modele de bijuterii.

Ia in considerare fiecare tip. Atunci cand alegi, ar trebui sa stii care sunt diferitele tipuri de ceas pe care le poti cumpara. Exista trei tipuri principale: analogic, digital si analog-digital. Un ceas analogic arata orele si minutele care sunt indicate de cifre arabe sau romane sau prin marcaje. Ceasurile digitale afiseaza ora numeric pe un cadran LCD sau LED. Pe de alta parte, un ceas analogic-digital combina celelalte doua tipuri intr-unul singur.

Ceasuri analogice sunt in mod normal, considerate a fi traditionale si bune pentru afaceri si ocazii formale, precum si dating. Pe de alta parte, cele digitale sunt destul de casual. Cele analogic-digitale sunt practice, deoarece pot fi folosite in fiecare zi si sunt, de asemenea, bune pentru munca, dar nu sunt potrivite pentru ocazii formale.

Afla care sunt materialele din care sunt facute ceasurile

Exista doua elemente ale unui ceas in care materialul este important. Carcasa si bratara vor fi realizate din materiale diferite, in functie de marca, stilul, tipul si pretul ceasului. Prima este partea care detine cadranul si este de obicei fabricata din plastic, rasina si metale de baza, cum ar fi otelul, alama sau titanul, sau metale pretioase, cum ar fi aurul, argintul sau platina. Pe de alta parte, bratarile pot fi realizate din toate aceleasi materiale ale cutiei, pe langa altele, cum ar fi panza, piele (reala si imitatie) si piei exotice.

Pretul acestor materiale variaza foarte mult. Evident, plasticul va fi cel mai ieftin, apoi vin materialele sintetice nu foarte scumpe, pielea si alte piei vor costa putin mai mult, urmate de metalele de baza, in timp ce cele pretioase vor fi de obicei cele mai scumpe. Preturile acestora din urma se vor schimba in functie de calitatea materialelor pretioase. De exemplu, metalele variaza de la cel mai putin scump de 10 ct la cel mai scump de 18 ct.

 Decide stilul

Poti cumpara stiluri de ceas special concepute pentru sport, munca, evenimente formale, iesiri si tinute casual. Principalul factor in a decide stilul pe care ar trebui sa-l cumparati va fi locul in care veti purta ceasul. Daca ai de gand sa-l utilizezi cand alergi sau inoti sau doresti aiba o caracteristica suplimentara legata de ritmul cardiac, alege un ceas sport.

Daca ai nevoie de un ceas pentru a merge la serviciu, evenimente formale sau intalniri, cel mai bun pariu va fi sa cumperi un ceas casual. Pe de alta parte, daca ai nevoie doar de un ceas de zi cu zi care sa se potriveasca tuturor, cumpara unul casual. Daca ai nevoie de el pentru toate ocaziile, cum ar fi munca si viata de zi cu zi, alege un ceas casual. Va arata mai bine daca porti haine casual cu ceas vestimentar decat unul casual cu tinuta office.

Ceasul gadget este un stil care apare si care in fiecare an este mai popular, desi sunt inca mai bine cunoscute printre oamenii carora le place tehnologia. Acestea au caracteristici precum calendar, aparat foto digital, program de e-mail, printre multe altele.

Stiluri diferite pot varia intre simplu si luxos, in functie de marca, designer, pret si caracteristici.

Alege o marca. Avand in vedere bugetul , cauta printre marcile care fac ceasuri si selectateaza preferintele. Multe companii sunt pe piata de mai multi ani, astfel incat alegerea unui brand  s-ar putea dovedi foarte dificil. ..

Putina istorie: Originea ceasurilor sovietice

Ceasurile sovietice sunt o nisa despre care este greu de stiut sau vorbit in aceste parti, cu exceptia cercurilor de colectionari. Ele dateaza din perioada in care dictatorul Stalin a comandat Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste, intre 1927 si 1953. Atunci a decolat sectorul ceasurilor mecanice ale statului care a existat intre 1922 si 1991.

Calatoria sa a inceput mai devreme, in 1721, cand un decret al tarului Petru cel Mare a infiintat cea mai veche fabrica de ceasuri din Rusia, Petrodvorets Lapidary Works, in Peterhof de astazi, la Sankt Petersburg. A produs granit si pietre pretioase pentru familia regala si palatele si monumentele sale, iar in 1935 a inceput sa livreze rubine (fundamentale in mecanismele ceasurilor high-end, deoarece acestea nu se uzeaza cu frecare) pentru industria infloritoare a ceasurilor.

Cu cinci ani mai devreme, in 1930, a fost deschisa Prima Fabrica de Ceasuri din Moscova. Interesant este ca a aparut din falimentul a doi ceasornicari americani in timpul Marii Depresiuni din 1929: Dueber-Hampden Watch Co. si Ansonia Clock Company. Guvernul sovietic le-a cumparat pentru ca tara nu avea capacitate de productie interna si nu numai ca a importat masinile si materialele, dar a dus angajatii americani in Patria Mama.

0 Shares
You May Also Like