Cum cumpar o masina second hand?

Cum cumpar o masina second hand?

0 Shares
0
0
0

Odata ce ati obtinut o masina buna, nu ratati sa o vedeti. Suna mai intai vanzatorul. Aceasta este o modalitate buna de a stabili o relatie cu vanzatorul si de a verifica informatiile despre masina.

Puteti sa le cereti vanzatorilor sa mearga in service pentru a verifica daca sunt probleme cu masina. Si daca cumparati de la un dealer, puteti face acelasi lucru iar noi va asteptam la Apbservice.ro.

Uneori vanzatorul va mentiona ceva ce nu a fost inclus in anunt, care ar putea schimba decizia dvs. de a cumpara masina. Daca doriti sa mergeti mai in profunzime, puteti pune mai multe intrebari. Desi multi oameni sunt tentati sa negocieze chiar inainte de pune intrebarile, este bine sa asteptati. Dupa ce vedeti masina, va puteti lega oferta de starea sa.

Daca lucrurile merg bine, stabiliti o intalnire pentru a incerca sa conduceti masina. Daca este posibil, faceti asta ziua. Acest lucru face mai usor sa vedeti starea masinii.

Testul de conducere este cel mai bun mod de a face acest lucru. Este, de asemenea, o modalitate buna de a evalua starea particulara a masinii. Asa ca acordati toata atentia si concentrati-va asupra masinii. Iata cateva lucruri de verificat:

Este usor sa intri si sa iesi din masina?

Exista suficient spatiu pentru inaltime si spatiu pentru picioare? Amintiti-va sa vedeti cum se simt si cei de pe bancheta din spate.

Pozitia de conducere este confortabila? Stai prea jos, prea sus sau prea in fata? Puteti inclina sau telescopa volanul pentru a se potrivi mai bine?

Scaunele sunt confortabile? Sunt usor reglabile? Exista o ajustare de sprijin lombar pentru sofer? Ce zici de pasagerul din fata?

Vedeti o lumina “verificati motorul”? Daca da, rezolvati problema inainte de a cumpara.

Cum este vizibilitatea? Verificati oglinda retrovizoare si oglinzile laterale. Cautati potentiale pete oarbe.

Foloseste-ti nasul. Simti miros de gaz, ulei ars sau altceva?

Verificati anvelopele. De cati ani sunt?

Cum sunt franele? Reusesc sa opreasca masina?

Verificati sub capota. Nu stiti ce sa cautati. Daca ceva este scurs, in abur sau acoperit cu ulei, este timpul sa puneti intrebari.

Actioneaza farurile, luminile de frana si indicatoarele de directie? Testati-le pentru a fi siguri.

Dupa testul de incercare, intrebati proprietarul sau distribuitorul daca puteti vedea inregistrarile de service.

Acestea va vor arata daca masina are intretinerea planificata efectuata la timp.

Daca va place masina, ganditi-va inainte de a o cumpara. Daca nu gasiti ceea ce cautati, mai cautati. O inspectie inainte de cumparare costa aproximativ 100 $ si va poate avertiza asupra problemelor pe care nu le puteti gasi. Este o investitie inteligenta.

Un vanzator privat va va permite probabil sa faceti acest lucru fara prea multa rezistenta. Majoritatea dealerilor va vor face sa va simtiti ca acasa. Veti plati inspectia, bineinteles.

Decideti in avans cu cat timp sunteti dispusi sa consumati pentru a obtine masina. Dar nu incepeti cu acest numar in discutia dvs.

Faceti o oferta de deschidere. Explicati ca ati facut cercetari astfel incat sa aveti un sprijin pentru aceasta oferta.

Daca dvs. si vanzatorul ajungeti la un pret comun, probabil sunteti in forma buna.

Si amintiti-va, oamenii de cealalta parte, probabil, urasc sa negocieze (chiar daca este treaba lor).

 

0 Shares
You May Also Like