Cum alegi un troliu?

0 Shares
0
0
0

Achizitionarea unui troliu si scripeti auto cu cablu poate fi considerata o sarcina descurajatoare in mod special in azul in care dispui de un buget limitat.

Avand in vedere rolul pe care il are un troliu, si anume acela de a recupera un vehicul in cele mai grele situatii, trebuie sa iti alegi cu o foarte mare atentie troliul. Costul unui asemenea produs este unul considerabil si poate varia de la 300 de dolari până la mai bine de 2 mii de dolari,

Totodata va trebui sa tii cont si de costurile de accesorii și opțiunile de montare care merg împreună cu un troliu in cazul in care vrei sa iti cumperi un asemenea utilaj.

In cele mai multe cazuri este indicat sa iti cumperi un extinctor, chiar daca speri ca niciodată sa nu ai nevoie de el, dar cel mai bine este sa il ai totusi la dispozitie chiar daca nu il folosesti. Apoi, ai putea sa te orientezi deasemenea spre Palan manual cu lant, 2000 KG, 3 M – GUEDE 55104, daca tot cumperi si cateva accesorii.

Ei bine, atunci cand vrei sa iti cumperi un troliu, trebuie sa tii cont de cateva detalii foarte importante, iar unul dintre acestea este reprezentat de motivul pentru care ai nevoie de un troliu.

Acest echipament este ditat cu tambur si cu un organ flexibil care te va ajuta sa iti tractezi masina in cazul in care te afli intr-o situatie dificila.

Acesta este si motivul pentru care este necesar ca pentru a alege troliul potrivit sa tii cont de cateva situatii in care se poate sa trebuiasca sa fii tractat. Trebuie sa tii cont chiar si de capacitatea masinii tale pentru a face cea mai buna alegere in ceea ce priveste troliul.

De exemplu, in cazul in care detii o masina de teren si iti place foarte mult sa circuli off road, mai mult ca sigur trebuie sa te orientezi spre un troliu foarte puternic, insa acesta va fi ceva mai scump decat cele obisnuite.

De regulam masinile cu tractiune 4X4 au nevoie de trolii care sa aiba motor de 12V, si forta de tractiune de maxim 5.6 tone.

In cazul in care esti posesorul unei masini usoare, insa circuli foarte mult in afara orasului, poti sa te gandesti la fel si fel de situatii care pot aparea: defectiuni la motor, inzapezire, accident rutier, blocaj pe teren accidentat etc.

Indiferent de situatia neplacuta in care te-ai afla, un troliu auto poate sa reprezinte salvarea de care are nevoie masina ta. Insa, pentru autoturismele mici si usoare, poti alege chiar si un troliu de 2,7 tone.

Poti sa iti indrepti atentia spre un troliu si in cazul in care detii un ATV, insa aici ai nevoie de unul care sa aiba o capacitate cuprinsa intre 900 si 1800 de kilograme.

Deasemenea, un troliu iti poate fi util si daca detii o platforma auto, dar aici trebuie sa tii cont de masa maxima a masinii care va fi ridicata pe platforma care este raportata la nivelul de inclinare al rampei.

0 Shares
You May Also Like