Cum alegi un pachet de gazduire dedicata?

Cum alegi un pachet de gazduire dedicata?

4 Shares
0
0
4

Pentru a alege cel mai bun pachet de gazduire dedicata este important sa tineti cont de mai multe detalii, asa ca in cele ce urmeaza in acest articol vom vedea care sunt acestea.

Intelegeti elementele de baza – Ce este un server dedicat?

Un server dedicat este la fel ca orice alt tip de server, dar numai o singura persoana sau o companie gazduieste site-ul (urile) pe acesta.

Mai degraba decat sa partajati latime de banda, spatiu de stocare, memorie RAM si multe altele, asa cum ati face intr-un scenariu de gazduire partajata, veti obtine toate resursele de server alocate cand va inregistrati pentru gazduire dedicata.

Din motive de claritate totala, gazduirea virtuala a serverului privat (VPS) este atunci cand un singur server este impartit pentru a actiona ca mai multe servere dedicate. Inca sunteti in mod esential in comun cu vecinii, dar daca oricare dintre ei foloseste in mod gresit mediul de gazduire, nu sunteti in pericol.

Faceti Tema la OS – Linux vs. Windows.

Prima decizie care trebuie facuta este daca doriti ca un sistem de operare Linux sau Windows sa ruleze pe serverul dvs. dedicat. Cele mai multe gazde va ofera o alegere, in timp ce unii specializati in unul sau altul. Care dintre ele este potrivit pentru dvs. depinde de ce limbi sau baze de date pe care intentionati sa utilizati.

Flexibil si favorizat in randul multor clienti gazduitori, Linux este puternic si orientat spre performanta. Cele mai bune gazde pentru Linux vor include sistemul de operare, precum si suport pentru aplicatii Linux cum ar fi Apache, managementul pachetelor YUM si diverse scripturi de programare.

Daca alegeti Windows hosting, ar trebui sa aveti un motiv special pentru aceasta, de exemplu, trebuie sa rulati un software compatibil numai cu Windows.

Nu cumparati servere dedicate “gratuite”.

Nu exista un server dedicat gratuit, nu unul care sa se ocupe de toate lucrurile de care clientii dedicati de obicei au nevoie ca serverul sa le proceseze oricum. Daca va incadrati intr-una dintre capcanele gratuite de gazduire dedicata, veti termina atat de frustrat de limitarile resurselor si problemele de nefunctionare, sau cardul dvs. de credit va fi taxat considerabil. Tocmai de aceea, este important sa optati pentru un pachet de gazduire dedicata pentru care trebuie sa platiti pretul corect.

Caracteristicile hostingului sunt foarte importante. Veti dori sa cautati un plan dedicat de gazduire cu urmatoarele esentiale de baza:

  • Cantitate mare de memorie RAM si optiuni multiple de stocare;
  • Latime de banda pentru a se potrivi traficului dvs. asteptat;
  • Corelarea de la VPS sau cloud.
  • Daca sunteti gazduit in prezent pe un server VPS sau un cloud, ultimul punct este crucial.
  • Serverele dedicate trebuie sa gazduiasca urmatoarele puncte, la minimum:
  • Hardware modern cu o echipa de experti care o sustine
  • Alegerea sistemului de operare (sau cel pe care il cautati)
  • Solutii avansate de monitorizare si securitate.

Uptime, suport si fiabilitate reprezinta alte detalii pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand optati pentru gazduire dedicata. Tineti cont de aceste caracteristici atunci cand evaluati o gazda pe baza fiabilitatii acestora:

  • Uptime-ul! (De obicei 99,999% sau mai bine);
  • Sprijin de care ai avea incredere timpul in care vei fi clientul agentiei de web hosting;

Asadar, atunci cand aveti nevoie de un pachet de gazduire dedicata, acestea sunt cateva detalii importante de care trebuie sa tineti cont, pentru a face cea mai buna alegere.

4 Shares
You May Also Like