Cum alegi covorul pentru living?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care cauti covoare online, cu siguranta trebuie sa tii cont de cateva detalii foarte importante pentru a face cea mai buna alegere.

In primul rand trebuie sa tii cont de faptul ca livingul este incaperea din locuinta unde iti vei primi musafirii, si este totodata incaperea din locuinta unde familia ta va petrece cel mai mult timp. Tinand cont de aceste detalii, este foarte important sa alegi cel mai bun covor pentru livingul tau.

Atunci cand vrei sa iti alegi covorul pentru living, ar trebui sa stii ca ar fi ideal ca livingul sa aiba jumatate din podea neacoperita, in timp ce cealalta jumatate ar trebui sa fie acoperita de covor.

Un alt aspect foarte important de care trebuie sa tii cont in momentul in care vrei sa alegi un covor pentru living, este legat de dimensiunea acestuia.

Pe langa dimensiunea covorului, cu siguranta trebuie sa stii cont si de fibrele din care este tesut covorul, iar in cele ce urmeaza vom vedea din ce fibre pot sa fie tesute covoarele.

Mai intai de toate trebuie sa amintim lana. Covoarele din lana sunt si foarte rezistente dar si calduroase. Aceste covoare sunt mai mult decat perfecte pentru zonele reci, dar si n cazul in care vrei sa pastrezi caldura in living pe timp de iarna.

Covoarele din lana se pot curata foarte usor, si pot chiar sa fie asezate in fata semineului, pentru ca lana este rezistenta la foc.

Marele dezavantaj pe care il au covoarele din lana este acela ca se strica rapid daca pe ele se scapa vreo bautura acidulata sau vin. Deasemenea mai trebuoe precizat si ca lana este un material scump, dar si ca poate sa provoace alergi.

Tot atunci cnad vrei sa iti cumperi un covor pentru living, ar trebui sa stii ca iti poti indrepta atentia spre un covor tesut dintr-un mix de lana cu un material sintetic care sa pastreze forma covorului cat mai bine. Covoarele care fac parte din aceasta categorie sunt foarte rezistente si sunt ideale pentru acele livinguri cu trafic perfect. Un avantaj major al acestor covoare este pretul.

Polipropilena este o fibra sintetica din care se poate tese un covor. Aceasta fibra este una sintetica, rezistenta la pete si la traficul intens. Defectul sau este acela ca se inflameaza usor si pastreaza forma mobilei, daca mobila a fost asezata deasupra covorului. De precizat este si faptul ca daca mobila este trasa des pe el, covorul se va defecta foarte rapid.

Un alt material rezistent din care se confectioneaza covoarele este poliesterul. Acest material se curata foarte usor, si este rezistent petelor pe baza de apa. Uleiul in schimb, pateaza usor aceste firbe. Despre poliester mai trebuie precizat ca se aseamana foarte bine cu lana.

Covoarele pot sa fie tesute deasemenea si din Iuta. Acest material este ideal pentru livingurile rustice, este un material natural dar si destul de scump.

Nu in ultimul rand poti opta pentru Sisal, care este o fibra naturala, rezistenta insa care se curata foarte greu.

Asadar, acestea sunt materialele din care iti poti alege un covor pentru living.

0 Shares
You May Also Like