Cum alegi cea mai potrivita instalatie de Craciun?

Cum alegi cea mai potrivita instalatie de Craciun?

0 Shares
0
0
0

Exista multe sarbatori crestine in decursul unui an calendaristic, insa cu toate acestea, cea mai asteptata si cea mai indragita sarbatoare este fara doar si poate, Craciunul, atunci cand sarbatorim Nasterea Domnului Iisus Hristos.

Acesta este cel mai important motiv pentru care asteptam cu totii aceasta sarbatoare, insa nu trebuie sa uitam nici de cele mai importante obiceiuri care vin odata cu Craciunul.

Asteptam Craciunul pentru ca de la mic la mare, de la copii la parinti si la bunici, fiecare dintre noi vom gasi un cadou (cel putin), lasat acolo de catre Mos Craciun. Asteptam Craciunul pentru ca ne place atmosfera de sarbatoare, si ne place sa avem bradul de Craciun frumos impodobit in casa, cu cele mai frumoase globuri si instalatii de Craciun.

In continuarea acestui articol vom discuta despre instalatiile de Craciun, dat fiind faptul ca acestea sunt folosite pentru impodobirea brazilor, si nu numai. Unii isi pun instalatia in fereastra, pentru ca trecatorii sa observe cat de frumos si-au impodobit casa de sarbatori.

Exista magazine care folosesc instalatii luminoase, inca de pe la inceputul lunii decembrie. Alte magazine impodobesc chiar braduti de mici dimensiuni, si aleg cele mai potrivite instalatii de Craciun.

Exista pe piata in clipa de fata o multime de comercianti, si o multime de modele de instalatii de Craciun, incat de multe ori alegerea unei instalatii se poate dovedi o misiune dificila. Vom discuta despre acest subiect in randurile care urmeaza. Veti putea face apoi cu siguranta alegerea potrivita mult mai usor.

Modelul instalatiei

Daca in trecut se foloseau instalatii luminoase de Craciun simple, si intr-o singura culoare, odata cu trecerea timpului au aparut pe piata zeci sau chiar sute de modele de instalatii de Craciun. Fiecare isi poate alege instalatia in functie de forma si culoarea preferata. Nuantele sunt de obicei variate, si exista instalatii multicolor.

In ceea ce priveste forma, pe piata se gasesc instalatii de Craciu de tip perdea, instalatii de tip sfera, plasa, turturi, tuburi sub forma unei franghii, iar exemplele pot continua. Cu toate acestea insa, cele mai apreciate si cele mai cautate modele de instalatii de Craciun de pe piata, sunt cele care vin in “model sir”.

Probabil va intrebati de ce aceste instalatii sunt mai apreciate decat celelalte tipuri. Ei bine, lucrurile sunt cat se poate de simple in ceea ce priveste acest tip de instalatii, pentru ca ofera posibilitati diverse de utilizare.

Pot fi utilizate pentru a impodobi bradul de Craciun, pot fi folosite pentru a decora frumos o fereastra de exemplu, pot fi folosite atat la interior cat si la exterior pentru a impodobi orice element de decor.

Instalatiile de acest tip au beculetele in forma de stelute, turturi, fulgi de zapada, bulbi, etc.; iar functionarea beculetelor poate fi alternativa sau constanta.

Exista apoi instalatii de Craciu de tip perdea, care se folosesc cel mai frecvent in mediul exterior, la stresinile caselor sau asezate la ferestre. Se pot folosi insa si in interiorul casei.

Exista de-asemenea instalatii de Craciun de tip tub, care sunt ideale pentru a fi utilizate in exteriorul casei. Multi sunt cei care cumpara astfel de instalatii pe care le intind de jur imprejurul casei.

Multe dintre instalatiile de tip tub sunt intr-o singura culoare (rosu, verde, galben, alb, albastru). Se pot gasi insa pe piata si instalatii de tip tub care sa fie colorate. Cele mai interesante sunt fara doar si poate, cele colorate.

Se gasesc de-asemenea pe piata si instalatii de tip plasa. Acestea se folosesc cu precadere in mediul exterior. Exista asemenea instalatii de diferite dimensiuni, si pot fi utilizate pentru a decora peretii casei, bradul impodobit afara sau alte plante de exterior.

Dimensiuni

Asadar, exista dupa cum se poate vedea multe tipuri de instalatii. Cu siguranta insa, trebuie sa tineti cont si de alte aspecte. Dimensiunile reprezinta un factor de luat in considerare atunci cand cautati cea mai potrivita instalatie pentru Craciun.

Daca urmeaza sa folositi instalatia pentru a impodobi un brad care are cel mult 2m, atunci o instalatie de aproximativ 300 de becuri poate fi considerata alegerea ideala.

Tipuri de becuri

Instalatiile fie sunt echipate cu becuri incandescente, fie cu becuri led. Cele cu becuri led sunt mai noi, sunt mai elegante si mai frumoase, si consuma mai putina energie electrica. Ba chiar mai mult, sunt foarte rezistente.

Alimentare

Nu in ultimul rand, trebuie sa tineti cont de alimentarea instalatiei inainte da a face cumparaturi. Exista instalatii care pot fi alimentate cu baterii, in timp ce altele sunt alimentate de la priza.

Daca alegeti o instalatie care este alimentata de la priza, trebuie sa va asigurati ca aveti acces la o sursa de energie electrica, pentru ca instalatia sa fie functionala. Puneti bradul cat mai aproape de o priza, sau de un prelungitor, pentru ca instalataia sa fie functionala.

0 Shares
You May Also Like