Cum aleg un hidrofor?

Cum aleg un hidrofor?

0 Shares
0
0
0

Aprovizionarea cu apa este o necesitate pentru fiecare locuinta, insa din pacate in Romania exista atat de multe localitati din mediul rural in care nu exista retele de apa. Din acest motiv, oamenii trebuie sa aleaga cele mai bune hidrofoare pentru sistemul propriu de aprovizionare cu apa.

Fireste, inainte de a cumpara un hidrofor, este necesar un put in curte. Cand deja detineti putul, puteti cumpara si hidroforul, insa este deosebit de important sa luati in considerare unele detalii foarte importante.

Una dintre cele mai importante caracteristici ale hidroforului, este inaltimea de refulare a apei. Aceasta caracteristica influenteaza in mod decisiv costurile hidroforului. Referitor la tipurile de aspiratie, exista hidrofoare cu ejector incorporta, hidrofoare cu centrifugare sau vortex cu o singura etapa, hidrofoare cu aspiratie in mai multe etape sau cu un ejector extern.

In cazul in care locuiti intr-o zona in care apa se gaseste la o mare adancime, atunci este necesar un hidrofor cu ejector extern, care nu creaza zgomot puternic si care poate functiona pana la 35 de metri adancime.

Specificatiile tehnice ale hidroforului

In ceea ce priveste cele mai importante specificatii tehnice ale hidrofoarelor de adancime, acestea sunt productivitatea si presiunea. Acestia sunt parametrii de care depinde presiunea necesara a apei in sistem. Tot de acesti parametri depinde daca veti avea suficienta presiune cand vor fi mai multe ventile simultan deschise.

Referitor la presiunea de adancime a echipamentului, trebuie sa stiti ca toate caracteristicile este important sa fie calculate individual. Productivitatea poate fi calclata foarte simplu. Calculati toate punctele consumabile si veti determina cat de multa apa trebuie sa treaca prin toate acestea, pe minut.

Performanta

Fara doar si poate, la fel ca in cazul achizitionarii oricarui alt echipament, trebuie sa luati in calcul performanta. Performanta unui hidrofor de mare adancime depinde in mod direct de puterea motorului electric a hirdororului. Cele mai multe asemenea hidrofoare sunt incadrate intre 500W si 1KW.

Capacitatea rezervorului

Cantitatea de apa de rezerva si frecventa bateriei hidroforului sunt influentate de marimea bateriei in conditiile in care exista o intrerupere a alimentarii. Frecventa bateriei hidroforului are efecte in ceea ce priveste durata de viata a motorului electric a hidroforului, in conditiile in care, pericolul de defectare a infasurarilor sale, de cele mai multe ori are loc in momentul pornirii.

Producatorii de astfel de echipamente, vin in intampinarea clientilor cu hidrofoare de diferite marimi, astfel incat, in eventualitatea unor intreruperi frecvente de alimentare, statia de pompare sa dispuna de un rezervor cu volum crescut.

In momentul in care intentionati sa cumparati un hidrofor, deosebit de important ar fi sa cautati echipamentele scoase pe piata de catre cei mai renumiti producatori. Acesti producatori au ajuns sa aiba un nume datorita faptului ca echipamentele pe care le-au propus clientilor, au fost si sunt de cea mai buna calitate.

Indreptandu-va atentia spre Ro-Unelte, aveti toate sansele sa gasiti hidrofoare de cea mai buna calitate, de la cei mai renumiti producatori de pe piata, la cele mai bune preturi. Cu siguranta de aici veti cumpara urmatorul dvs. hidrofor.

0 Shares
You May Also Like