Cum actioneaza Mierea Manuka la vindecarea ranilor?

Cum actioneaza Mierea Manuka la vindecarea ranilor?

0 Shares
0
0
0

Mierea a fost folosita in orice moment in medicina traditionala si in medicina alternativa pentru capacitatea sa de a imbunatati vindecarea ranilor rapid.

Mierea de Manuka vindeca ranile

Infectia unei rani cu bacterii incetineste vindecarea acesteia. Cheia unui tratament de succes consta in inhibarea cresterii acestor bacterii.

Pentru a face acest lucru, este necesar, in cazul leziunilor acute, sa se utilizeze in comun tratamente dezinfectante si antibiotice de diferite tipuri. Mierea este o solutie care poate fi utilizata pentru acest tip de tratament datorita multiplelor sale proprietati combinate cu ioni de argint.

Datorita continutului ridicat de zahar, mierea beneficiaza de calitati antimicrobiene care ajuta la protejarea ranilor. Constitutia mierii si pH-ul sau acid previn, de asemenea, dezvoltarea bacteriilor si a altor agenti patogeni. Este, de asemenea, un foarte bun antiinflamator.

Mierea se raspandeste usor si simplu pe suprafata plagii datorita concentratiei sale ridicate de apa. Simbioza care se creeaza intre miere si tesuturi permite apei pe care o contine sa intre in piele si, prin urmare, sa incetineasca deshidratarea acesteia, permitand in acelasi timp vindecarea optima a plagii.

Arsuri vindecate de miere

Aplicarea mierii pe arsura ajuta la imbunatatirea vindecarii, apoi este necesar sa se acopere cu un bandaj. Aplicarea sa pe rani produce peroxid de hidrogen pentru o perioada limitata de timp provocand o reactie antibacteriana, obligand astfel la reinnoirea pansamentelor in mod regulat. Vindecarea rapida este posibila datorita faptului ca mierea ajuta la dezvoltarea de celule noi.

Escare

Escarele sunt cauzate de blocarea vaselor de sange care distrug tesutul pe o suprafata localizata.

Mierea ajuta la eliminarea tesutului necrotic prin producerea de apa oxigenata intr-un mod natural. Aceasta are proprietati anti-bacteriene si previne inflamatia. De asemenea, ajuta la curatarea secretiilor cauzate de rana, facilitand in acelasi timp regenerarea dermei.

Cum se foloseste mierea de manuka?

  • Curata rana cu sapun sau cu apa oxigenata.
  • Aplica mierea fie direct pe rana, fie pe un pansament. Daca mierea nu este suficient de fluida, incalzeste-o usor, pastrand-o calduta.
  • Foloseste un disc de bumbac sau orice instrument steril pentru a raspandi mierea pe rana pe intreaga suprafata si uniform.
  • Acopera rana cu tifon steril. Schimba tifonul o data pe zi, curatand intotdeauna rana.

Ce miere sa folosesti pentru o mai buna vindecare?

Cea mai buna actiune pe rani o au mierea de lavanda, de cimbru si renumita miere de Manuka premium. Proprietatile antiseptice ale acestor plante o intaresc pe cea a mierii, facand mierea mult mai potrivita pentru ingrijirea ranilor atat pentru a le proteja, cat si pentru a ajuta la vindecarea ranii.

Ce este planta Manuka?

Planta Manuka este o planta cu flori albe care poate fi gasita in Noua Zeelanda sau Australia. Aceasta planta a fost folosita de maori care au folosit Manuka ca antiseptic si cu mult inainte ca efectele sale sa fie recunoscute stiintific.

Studiile efectuate pe mierea de Manuka arata ca aceasta miere are un efect pozitiv semnificativ asupra ranilor. Este de doua ori mai eficienta decat alte tipuri de miere impotriva bacteriilor Staphylococcus aureus si Escherichia coli.

0 Shares
You May Also Like