Cu ce se ocupa un avocat specializat in dreptul civil?

Cu ce se ocupa un avocat specializat in dreptul civil?

0 Shares
0
0
0

Mai intai de toate, inainte de a discuta despre lucrurile cu care se ocupa un avocat civil, trebuie sa mentionam faptul ca un avocat, indiferent ca acesta este un avocat civil, un avocat fiscal, un avocat comercial, etc., isi poate desfasura activitatea numai in conditiile in care este inscris intr-un barou local, care la randul sau trebuie sa fie component al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (U.N.B.R.), iar un avocat care nu este inclus intr-un astfel de barou, nu poate profesa.

Asadar, acestea fiind spuse, aceasta este cea mai importanta conditie pe care un absolvent al unei facultati de drept trebuie sa o indeplineasca pentru a putea sa profeseze in acest domeniu.

Referitor la avocati, trebuie mentionat faptul ca acestia pot sa fie specializati in mai multe tipuri de procese, in functie de preferintele avute, dar si in functie de numarul de cazuri sau in functie de numarul de clienti existenti.

De exemplu, un tip de avocat, ar fi avocatul specailizat in drept civil, care poate sa ii ofere oricarui client diferite servicii, cum ar consultanta, concilierea, asistarea si reprezentarea clientului in procese care tin de dreptul civil.

Persoanele care au nevoie de un avocat care sa fie specializat in dreptul civil, pot sa caute cu incredere un asemenea avocat la o casa de avocatura, si cu siguranta vor gasi un avocat foarte bun in acest domeniu.

De ce? Pentru ca in cadrul unei case de avocatura lucreaza cei mai buni avocati, lucreaza avocati cu o experienta importanta, si avocati care odata cu trecerea timpului au reusit sa castige majoritatea proceselor in care au fost imlicati.

O casa de avocatura poate sa puna la dispozitia clientilor un avocat specializat in dreptul civil, indiferent de faza procesuala in care se afla clientul.

Un avocat specializat in dreptul civil poate sa se ocupe de revendicarile ale dreptului de proprietate, se poate ocupa de exemplu de exproprieri, se mai poate ocupa de uzucapiune, de evacuari, de executari silite, de inchirieri, de recuperari ale investitiilor imobiliare, de ipoteci si sarcini asupra bunurilor, de radierea ipotecilor, dar si de dreptul de proprietate sau de dezmembramintele proprietatii.

Deasemenea, avocatul de drept civil se mai poate ocupa si de mosteniri, de partasul succesoral, de reductiunile de libertati excesive, de deschiderile de mostenire, de raporturile de donatie, de anularea certificatelor de mostenitori.

Vanzarea unei parti din mostenire, negocierea impartelii mostenirii, redactarea unui contract de partaj volunar sau judiciar, redactarea testamentului sau problemele privind litigiile testamentare pot reprezenta alte actiuni de care se poate ocupa un astfel de avocat.

Un avocat de drept civil, se poate ocupa deasemenea de redactarea unor contracte de vanzare – cumparare, de anumite litigii contractuale si pretentii contractuale.

Deasemenea, avocatul se mai poate ocupa de divorturi, de anularea casatoriilor, de pensile alimentare, de partaje, vizitare minori, etc. si mai poate oferi deasemenea si servicii de consultanta.

Asadar, in mare parte cam acestea sunt lucrurile de care se poate ocupa un avocat specializat in dreptul civil.

0 Shares
You May Also Like