Corpuri de iluminat interior pe baza de led

Corpuri de iluminat interior pe baza de led

0 Shares
0
0
0

In momentul in care vrei sa faci o mica modificare in locuinta ta, o mica modificare dar care sa aiba un impact major, cu siguranta trebuie sa te gandesti la inlocuirea vechilor corpuri de iluminat.

Aceasta idee este una cat se poate de inspirata daca stai sa te gandesti la faptul ca de regula un bec incandescent are o durata de viata de maxim 1000 de ore.

Un alt motiv pentru care se merita sa renunti la becurile incandescente este acela ca ele consuma si destul de multa energie electrica, iar astfel facturile tale lunare sunt destul de mari.

Apoi, trebuie sa tii cont si de faptul ca aceste becuri se incalzesc foarte tare in momentul in care sunt aprinse, ca sa nu mai spunem ca au in componenta lor si anumite substante chimice care sunt foarte toxice, iar aici discutam despre plumb si mercur.

In aceste conditii ai putea sa iti indrepti foarte rapid atentia spre becurile led, iar in continuare vei vedea ca toate corpurile de iluminat led sunt mult mai avantajoase decat celelalte corpuri de iluminat,

In primul rand, corpurile de iluminat construite in baza tehnologiei led au o durata de viata mult mai mare decat celelalte corpuri de iluminat. Se spune ca acestea sunt capabile sa functioneze fara probleme timp de 50.000 de ore.

Apoi, corpurile de iluminat construite in baza acestei tehnologii au un consum de energie electrica mult mai mic decat corpurile de iluminat incandescente, asa ca desi au preturi mai mari, pe termen lung se dovedesc a fi o investitie excelenta.

Becurile si toate celelalte corpuri led nu contin substante toxice la fel ca si celelalte corpuri de iluminat incandescente (mercur sau plumb), deci sunt si mult mai prietenoase cu mediul inconjurator.

Plus de asta, pe langa becurile led, poti sa iti mai indrepti acum atentia si spre alte corpuri de iluminat bazate pe tehnologia led, iar aici putem da exemplu banda led.

Banda led se poate folosi pe post decorativ in primul rand atat in interiorul unei locuinte sau al oricarei incaperi, cat si in exteriorul acesteia. Atunci cand discutam despre acest corp de iluminat, trebuie precizat ca ea are si rolul practic de a produce lumina, deci poate sa reprezinte o sursa de lumina in plus in incapere.

Plus de asta, banda led are si ea avantajul de a avea un consum redus de energie electrica, asa ca acesta este un motiv intemeiat pentru care iti poti indrepta atentia spre un astfel de corp de iluminat.

Banda led se monteaza foarte usor si rapid dat fiind faptul ca ea dispune de o zona adeziva, motiv pentru care se poate fixa fiarte usor. Durata de viata a bandei led este una indelungata, iar daca iti doresti astfel de corpuri de iluminat, trebuie sa tii cont de faptul ca poti sa gasesti benzi led in diferite culori.

Pe langa becurile led si banda led, iti mai poti indrepta atentia acum pentru locuinta ta chiar si catre cateva spoturi led aplicate.

 

0 Shares
You May Also Like