Contabil sau firma de contabilitate?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care esti o persoana fara griji din punct de vedere financiar, si ai la dispozitie o suma de bani destul de mare pe care iti permiti sa o investesti, cu siguranta trebuie sa te gandesti sa incepi cat mai curand o afacere.

Ei bine, daca vei decide ca asta iti vei dori sa faci cu banii tai, va trebui sa te gandesti la mai multe detalii foarte importante, precum tipul de societate pe care ti-l doresti, va trebui sa te gandesti la domeniul de activitate al firmei, la numarul de angajati pe care il va avea firma ta, si nu il ultimul rand, la serviciile de contabilitate.

De ce si serviciile de contabilitate? Pentru ca va trebui sa gasesti pe cineva care sa iti tina evidenta contabila a firmei, iar aici vei putea sa iti indrepti atentia fie spre un contabil care lucreaza pe cont propriu, fie va trebui sa optezi pentru serviciile pe care ti le poate oferi o firma contabilitate.

Discutand din punct de vedere financiar, este mult mai rentabil sa iti indrepti atentia spre serviciile pe care ti le poate oferi un contabil, datorita faptului ca acesta lucreaza mai ieftin decat o firma de contabilitate.

Va trebui insa ca daca vei alege aceasta solutie, sa iti alegi un contabil care sa fie membru CECCAR, pentru ca in conditiile in care vei opta pentru serviciile unui contabil care nu este membru CECCAR, atunci acesta nu va avea drept de semnatura.

Mai exact, acest lucru inseamna automat faptul ca actele tale vor trebui duse la contrasemnare, la un contabil expert, care sa fie membru CECCAR.

In conditiile in care insa, vei alege sa inchei un contract de colaborare cu o firma de contabilitate, de aceasta grija vei scapa din start, pentru ca in cadrul firmelor de contabilitate lucreaza numai experti contabili, iar acestia au drept de semnatura.

Vei putea deasemenea sa iti indrepti atentia spre o firma de contabilitate care sa iti ofere asemenea servicii, pentru ca in situatia in care va fi nevoie, specialistii firmei de contabilitate te vor putea reprezenta, sau te vor putea asista iarasi in fata organelor de control, in momentul in care la firma ta se vor efectua diferite controale fiscale.

Acest lucru nu poate decat sa fie unul imbucurator pentru tine, pentru ca in cazul in care se va depista o eroare, indiferent de cat de mica sau mare va fi aceasta, contabilii angajati ai firmei de contabilitate vor fi trasi la raspundere.

Plus de asta, alegand un contabil care nu este nici membru CECCAR, in momentul in care acesta iti va gresi diferite documente foarte importante, nici nu prea vei avea cum sa il tragi la raspundere, pe cand, o firma de contabilitate va putea fi trasa automat la raspundere.

Asadar, atunci cand intentionezi sa incepi o afacere, poti sa alegi sa beneficiezi de serviciile unui contabil, insa cel mai indicat ar fi sa alegi sa colaborezi cu o renumita firma de contabilitate de la tine din oras.

0 Shares
You May Also Like