Consecințe chirurgicale după liposucție

0 Shares
0
0
0

Efectele ulterioare ale liposucției variază de la un pacient la altul și în funcție de numărul de zone tratate. După liposucția cu un volum rezonabil care nu depășește 5 litri de grăsime, consecințele sunt în general rapide și simple.

Urmărire chirurgicală la clinică

Există multe tehnici de liposucție București. Fiecare dintre ele are avantaje și dezavantaje. Progresul liposuctiei are ca scop obtinerea unui rezultat regulat și armonios prin maximizarea retracției pielii. Orice chirurg specializat în chirurgie plastică reconstructivă și estetică poate practica liposucția, deoarece prin cursul său spitalicesc și universitar, a beneficiat de o pregătire strânsă în domeniul liposucției, dar și în chirurgia plastică a întregului corp. De aceea,  este important ca să se țină cont de toate sfaturile pe care le oferă medicul atât înainte de operație, dar să se respecte și toate sfaturile de după intervenția chirurgicală. Așadar, iată ce se întâmplă la clinică:

 • Nu se pune drenaj.
 • Piesa de compresie din material elastic, pe care o vei fi achizitionat în prealabil, se poartă la finalul intervenției.
 • Ieșirea este posibilă în aceeași seară sau a doua zi în cazul unei liposucții foarte extinse.
 • Durerea este ameliorată cu simple analgezice. În cazul liposucției extinse, durerea este mai mare și pot fi administrate analgezice puternice pentru un confort optim în 24 de ore postoperator.

Liposuctie postoperatorie la domiciliu

 • urmărire până la 6 săptămâni după operație
 • chiloți lipoaspirați după liposucție.

Chiloții trebuie păstrați zi și noapte timp de 1 lună și jumătate.

 • injecțiile cu anticoagulante trebuie efectuate cel mai adesea zilnic între 10 și 21 de zile în funcție de caz, în cazul liposucției membrelor și abdomenului.
 • este esențial să mergi regulat de mai multe ori pe zi pentru a lupta împotriva riscului de flebită.

Se poate prescrie sistematic un tratament cu fier, pentru a lupta împotriva anemiei postoperatorii care este aproape sistematica.

Când nu sunt resorbabile, firele se îndepărtează între 1 și 2 săptămâni de la intervenție. De obicei se folosesc suturi absorbabile care nu trebuie îndepărtate.

 • Primul duș este autorizat a doua zi sau a doua zi după intervenție.
 • Edemul (umflarea) regiunilor aspirate este întotdeauna prezent. De importanță variabilă, poate fi asimetric. De maximă importanta în jurul zilei a 7-a, persistă aproximativ 3 luni. Așa se explică de ce rezultatul final nu poate fi apreciat înainte de 3 luni.

Echimozele („vânătăile”) sunt adesea asimetrice. Acestea persistă câteva săptămâni și cel puțin 15 până la 21 de zile.

Durerea asemănătoare vânătăilor în zonele aspirate este frecventă. Sunt bine ameliorate prin tratamente analgezice simple. Este rar ca această durere să persistă câteva săptămâni.

 • Perioada de întrerupere profesională este de 3 până la 7 zile în funcție de amploarea liposucției.
 • Încetarea activităților sportive este de aproximativ 2 luni.

Urmărire postoperatorie peste 6 săptămâni

Edemul dispare complet dupa 3 luni în general. Rezultatul final se obține așadar după 3 luni ca regulă generală.

Tulburări senzoriale, o senzație de amorțeală pot exista și persista câteva luni în zonele aspirate.

Cicatricile se estompează treptat. Aspectul lor final nu se obține înainte de 1 an.

0 Shares
You May Also Like