Conditii pentru cazarea intr-un camin de batrani

Conditii pentru cazarea intr-un camin de batrani

0 Shares
0
0
0

In Romania exista multi seniori care nu au copii sau rude care sa se preocupe de soarta lor, asa ca au doua posibilitati, si anume sa traiasca acasa in singuratate, sau sa se cazeze in camine batrani Bucuresti, sau in camine in alte localitati din tara, in functie de zona geografica in care locuiesc.

Ei bine, pentru a putea ocupa un loc in cadrul unui camin pentru batrani, seniorii trebuie sa indeplineasca anumite conditii, asa ca in continuare vom vedea despre ce este vorba.

Mai intai de toate acestia trebuie sa completeze o cerere pentru a putea fi cazati, insa trebuie sa prezinte si cateva copii ale unor documente. Discutam aici despre o copie a certificatului de nastere, o copie a cartii de identitate si a certificatului de casatorie daca este cazul.

In cazul celor vaduvi sau in cazul doamnelor vaduve, este nevoie de certificatul de deces al sotului sau al sotiei dupa caz, si mai este necesara si hotararea de divort daca este cazul.

Apoi, este nevoie deasemenea de talonul de pensie, dar si de un set de analize medicale (HIV, RBV, radiografie pulmonara, etc.), dar este necesara si o adeverinta de la medicul de familie prin care se dovedeste faptul ca seniorul nu sufera de vreo boala transmisibila.

Este necesara deasemenea si o declaratie pe proprie raspundere ca seniorul nu are rude de gradul intai sau alti intretinatori legali.

Ei bine, in momentul in care un senior dispune de toate aceste documente, poate fi internat intr-un camin pentru batrani, acolo unde cu siguranta va incepe o viata noua.

De ce spun ca va incepe o viata noua? Pentru ca in cazul unui batranel care a trait in singuratate ani de zile, si care nu a avut pe nimeni care sa ii ofere mancare calda, in momentul in care se cazeaza la azil, cu siguranta incepe o viata noua.

La azil, seniorii au parte de cele trei mese principale ale zilei si mai mult decat atat, primesc in fiecare zi chiar si desert. Deci, in ceea ce priveste hrana, putem spune ca totul se schimba radical.

Apoi, batranii cazati la azil primesc medicamentele prescrise de catre medic, asa ca isi vor lua zi de zi medicamentele. Practic, acesta este un alt mare avantaj.

Deasemenea, batraneii cazati la azil primesc asistenta pentru a merge la toaleta, si sunt ajutati chiar sa faca dus in cazul in care nu mai pot singuri. Deci, acesta este un alt mare avantaj in ceea ce priveste traiul la camin.

Seniorii care ajung sa fie internati intr-un azil de batrani au posibilitatea de a socializa cu alti seniori, astfel ca scapa de singuratate.

Deci, tinand cont de toate aceste detalii, putem spune ca seniorii care ajung sa fie cazati intr-un azil de batrani incep o noua viata. Din fericire exista azile de batrani in fiecare regiune geografica a tarii, asa ca batraneii singuri, pot alege sa se cazeze intr-un azil care este cat mai aproape de locul in care au trait toata viata.

0 Shares
You May Also Like