Cele mai mari avantaje si dezavantaje ale ferestrelor si ale usilor termopane

Cele mai mari avantaje si dezavantaje ale ferestrelor si ale usilor termopane

0 Shares
0
0
0

Atunci cand consideri ca a sosit momentul sa inlocuiesti vechile usi si ferestre ale locuintei tale, poti opta pentru usi si ferestre care sa aiba tamplaria din lemn.

Optand pentru aceasta varianta, vei cumpara usi si ferestre la preturi foarte atractive, insa din pacate calitatea acestora va lasa de dorit.

Odata cu trecerea timpului, lemnul va incepe sa cedeze incetul cu incetul, astfel ca pe timpul iernii se va pierde mult din caldura din locuinta. Asta inseamna ca va fi nevoie de un consum mai mare de energie termica, ceea ce inseamna automat ca vor creste si preturile facturilor de energie termica.

Usile si ferestrele care au tamplaria din lemn nici nu izoleaza fonic si nici nu izoleaza termic, asa ca acesta este un alt mare dezavantaj pe care il au aceste usi si ferestre.

Plus de asta, usile si ferestrele care au tamplaria din lemn favorizeaza foarte mult condensul, asa ca daca stam sa tinem cont de aceste aspecte, este cat se poate de firesc ca atunci cand vrei sa schimbi usile si ferestrele casei tale, trebuie sa eviti tamplaria clasica din lemn.

Ei bine, tinand cont de toate aceste detalii, este cat se poate de firesc faptul ca ar trebui sa iti indrepti atentia spre cei mai renumiti producatori de pe piata care fabrica termopane, iar in functie de dimensiunile usilor si ferestrelor tale, acestia iti vor face o oferta avantajoasa.

In cazul in care vei alege usi si ferestre termopane, vei alege usi si ferestre de cea mai buna calitate, iar in continuarea acestui articol vei vedea cateva argumente pentru aceasta afirmatie.

In primul rand, usile si ferestrele termopane ofera o foarte buna izolatie termica. Asta inseamna mai exact ca pe timpul iernii caldura nu se va mai risipi. Mai exact, deoarece caldura nu se va risipi, nu va fi nevoie sa se consume la fel de multa energie termica precum in cazul tamplariei din lemn, deci pretul facturilor de energie termica va fi mult mai mic.

Apoi, trebuie sa stii ca pe langa o foarte buna izolatie termica, tamplaria din PVC ofera si o foarte buna izolatie fonica. Asta inseamna ca in momentul in care ai la casa usi si ferestre termopane, nu mai auzi zgomotul de afara.

In ceea ce priveste condensul, dupa cum se poate observa in acest articol, usile si ferestrele care au tamplaria din lemn favorizeaza aparitia condensului. In schimb, usile si ferestrele care au tamplaria PVC nu favorizeaza crearea condensului.

Plus de asta, ferestrele si usile termopane sunt mult mai elegante decat ferestrele si usile care au tamplaria din lemn, asa ca acesta este inca un motiv pentru care trebuie sa optezi pentru tamplarie PVC.

Asadar, se poate observa clar faptul ca atunci cand ai nevoie de usi si ferestre pentru locuinta ta, poti opta fie pentru usi si ferestre care au tamplaria din lemn, fie poti opta pentru usi si ferestre care au tamplaria din PVC, insa cele mai multe avantaje le are tamplaria PVC.

0 Shares
You May Also Like