Cele mai comune motive pentru care mașina ta consumă mult

0 Shares
0
0
0

Dacă tocmai ai descoperit că mașina ta consumă mult combustibil  este momentul să iei măsuri serioase în acest sens. Consumul mare este determinat de mai multe probleme importante pe care va trebui să le testezi și să le remediezi. În momentul în care numărul de kilometri pe care îi faci în mod normal cu mașia scade, acesta este primul semnal care transmite faptul că au apărut unele probleme. Iată la ce să fii atent.

  1. Uleiul de motor nu a fost schimbat la timp

În momentul în care uleiul de motor nu este schimbat la timp, apare o problemă considerabilă și anume faptul că mașina consumă mai mult și pierde din putere. Uleiul vechi este plin de impurități care pot să izoleze căldura și să mențină anumite componente mai calde decât altele. Acest lucru determină un motor care nu funcționează eficient și care consumă mai mult. Alege un ulei de calitate de fiecare dată când schimbi uleiul, așa cum este gama de uleiuri de motor Shell și schimbă uleiul de fiecare dată când ai atins numărul de kilometri maxim sau atunci când a trecut un an de la ultimul schimb.

Nu ai presiunea corectă în pneuri

Presiunea incorecta a cauciucurilor poate fi o cauza foarte comună a consumului mare de combustibil. De asemenea, aceasta problemă este și foarte ușor de corectat. Verifică periodic presiunea din anvelope utilizând o pompă cu manometru și ajustează presiunea conform indicațiilor producătorului. Ține cont de faptul că acestea sunt notate atât în carte cât și pe ușă pentru fiecare sezon în parte și pentru fiecare punte. Nu umfla roțile după ureche sau după cum crezi tu că e mai bine, pentru că la fiecare mașină presiunea agreată diferă.

Schimbă senzorii și filtrele de fiecare dată când este necesar

Poți reduce eficient consumul în momentul în care ai filtre noi și senzori noi. Aceste două componente pot influența consumul de gaz cu până la 20 de procente. Senzorii de oxigen ajută la păstrarea amestecului potrivit de aer și de combustibil și acest echilibru poate să fie ineficient. Filtrele de aer pot să se înfunde și pur și simplu trebuie să fie decupate pentru a remedia problema. Filtrele de aer trebuie să fie curățate astfel încât motorul să funcționeze la cele mai bune performanțe.

Bujiile pot determina un consum mai mare

Bujiile pot să determine un consum de combustibil mai mare și atunci când încep să dea rateuri sau să funcționeze ineficient, acest lucru poate afecta consumul și poate determina un consum mai mare.

Este important ca de fiecare dată când vezi că mașina ta consumă mai mult decât în mod normal să faci o vizită în service pentru a afla care este problema. În timp, aceste defecțiuni aparent mici pot determina probleme serioase ale motorului și nu numai. Desigur, nu este cazul să mergi în service pentru pneuri deoarece le poți umfla și la benzinărie sau acasă, dar pentru toate celelalte vei avea nevoie de ajutorul unui specialist.

Elgeka-Ferfelis este incepand cu anul 2008 importator si distribuitor autorizat Shell Lubricants pentru piata din Romania, comercializand lubrifianti de cea mai inalta calitate marca Shell: uleiuri de motor si transmisie pentru autoturisme si camioane, lubrifianti pentru aplicatii industriale si vaseline. Aceasta reprezinta cu profesionalism divizia de lubrifianti Shell, oferind tuturor clientilor sai asistenta tehnica necesara pre si post vanzare.

0 Shares
You May Also Like