Cele mai bune moduri de a va sustine sanatatea prin utilizarea produselor organice

Cele mai bune moduri de a va sustine sanatatea prin utilizarea produselor organice

0 Shares
0
0
0

Probabil ca stiti despre importanta alimentelor organice si despre modul in care acestea pot contribui la un stil de viata sanatos, dar ce inseamna mai exact organic? Nu este atat de simplu pe cat ati putea crede. Exista multi termeni confuzi – cum ar fi natural, verde sau bio. Dar ce inseamna cu adevarat aceste cuvinte?

Daca va documentati pe tema produselor organice, veti descoperi ca este mult mai complicat decat cred majoritatea oamenilor. Nu are nimic de-a face cu modul in care un produs este ambalat sau chiar cu modul in care este cultivat.

In schimb, totul se reduce la substantele chimice folosite in cultivarea si procesarea alimentelor. Exista multe substante chimice utilizate in productia conventionala de alimente care sunt considerate periculoase si daunatoare pentru sanatatea ta. Am enumerat cele mai bune modalitati de a va sustine sanatatea folosind produse organice.

Alimentele organice sunt sanatoase pentru corpul tau

Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l intelegi este ca alimentele organice sunt mai bune pentru tine din motive de sanatate, ci si din motive de mediu. Alimentele ne-ecologice au un impact negativ asupra mediului, iar acesta nu este un lucru pe care il puteti ignora.

Poate avea un impact si asupra sanatatii dumneavoastra, iar limentele cultivate in mod conventional sunt adesea cultivate folosind pesticide si erbicide care pot fi toxice. Alimentele organice nu au voie sa contina niciuna dintre aceste substante chimice, ceea ce este mai sanatos pentru organismul dumneavoastra, deoarece limiteaza expunerea.

Au un gust mai bun

Gustul alimentelor este adesea asociat cu textura si aroma, dar stiati ca gustul este de fapt o combinatie a tuturor celor trei? Gustul alimentelor este complex si provine din combinatia dintre textura, aroma, culoare si chiar sunet.

Alimentele organice sunt cultivate cu un nivel mai scazut de pesticide, ceea ce inseamna ca aroma va fi mai pura. De asemenea, pot fi mai dense din punct de vedere nutritional, deoarece li s-a permis sa creasca in propriul ritm si sa se coaca in mod natural. Acest lucru inseamna ca va fi mai putin apos si va avea o aroma mai plina.

Sustineti un mediu durabil

Suntem foarte constienti de efectele negative pe care productia de alimente le are asupra mediului, dar productia de alimente ecologice este diferita. Este un mod de cultivare sustenabil care foloseste mai putine pesticide si produce culturi mai nutritive. Acest lucru inseamna ca agricultura ecologica poate fi o solutie la unele dintre cele mai presante probleme de mediu pe care le avem.

Prima dintre ele este utilizarea excesiva a ingrasamintelor. Aceste ingrasaminte sunt produse cu ajutorul combustibililor fosili, ceea ce nu este sustenabil. Agricultura ecologica foloseste gunoiul de grajd ca ingrasamant, care este o resursa regenerabila.

A doua problema este nivelul ridicat de eroziune a solului cauzat de pesticide. Exista dovezi ca agricultura ecologica produce recolte mai mari decat agricultura conventionala, astfel incat nu va fi necesar sa se defriseze mai mult teren.

Pentru a descoperi mai multe informatii despre produsele bio, trebuie sa accesezi produse de la brand-ul Pronat, gama Foil Pack.

0 Shares
You May Also Like