Ce trebuie sa stiti despre transportul ramasitelor umane?

Ce trebuie sa stiti despre transportul ramasitelor umane?

0 Shares
0
0
0

In societatea mobila de azi, nu este deloc neobisnuit ca cineva sa moara intr-un oras si sa fie mutat la altul pentru inmormantare sau incineratie. De fapt, exista multe motive pentru care locul mortii sa nu fie locul de odihna final. De exemplu, moartea poate aparea in timp ce persoana este plecata in concediu sau in timp ce lucreaza in afara orasului. Defunctul poate sa se retraga si sa se mute, dar este returnat in orasul natal ca loc de odihna final.

Indiferent de locul in care o persoana moare, trebuie luate masuri pentru transportul decedatului in locul unde pot fi manipulate ramasitele. In cele mai multe cazuri, aranjamentele pentru transportul de resturi umane vor fi facute de un director de inmormantare. Exista considerente speciale si reglementari care se aplica transportului, iar acesti profesionisti vor sti sa se ocupe de detalii.

Cand efectuati apelul la firma de pompe funebre Sector 5 pentru a va asigura transportul funerar, persoana care va primi apelul va va solicita o varietate de informatii, iar in urmatoarele randuri veti descoperi mai multe informatii.

Daca va aflati in zona locala, corpul persoanei iubite este transportat la sol pentru a fi transferat de la locul decesului la capela unde va avea loc ceremonia de inmormantare. Fireste, veti avea nevoie sa cumparati de la firma de pompe funebre sicriul, dar si sa platiti pentru serviciile de imbalsamare, cosmetizare si imbracare a persoanei decedate; si acesta este sfarsitul procesului.

Unele religii au interdictii impotriva imbalsamarii. Un director de inmormantare care este familiarizat cu obiceiurile religiei specifice va poate ajuta sau va puteti consulta cu un consilier religios din zona. El sau ea poate sa va ofere sfaturi despre cum sa faceti fata situatiei.

Cand cineva moare departe de casa

Ce se intampla daca cineva moare in timp ce calatoreste sau este departe de orasul in care vrea sa fie ingropat? In acest caz, veti avea nevoie, probabil, de serviciile a doua firme care presteaza servicii funerare, una in zona in care persoana a murit si una in orasul sau orasul in care va fi inmormantat sau incinerat decedatul.

Exista insa si situatii in care o persoana moare in strainatate, iar familia greu incercata opteaza pentru serviciile funerare care includ repatrierea persoanei decedate, iar astfel ca firma din Romnaia se va ocupa de toate cele necesare pentru repatriere. Firma va pleca in tara in care se afla trupul neinsufletit, acolo trupul neinsufletit va fi imbalsamat, cosmetizat, imbracat si asezat in sicriu. Pentru transportul funerar international este necesar si un sicriu mai special daca poate fi numit astfel, confectionat din zinc. Fara acesta nu poate avea loc transportul funerar international.

Transportul international de ramasite umane

Cand un decedat este transportat la nivel international, vor fi respectate documentele si reglementarile specifice fiecarei tari. Cel mai bun loc pentru a gasi reglementari actualizate cu privire la transportul de ramasite umane la nivel international este primirea ambasadei sau consulului. Cel mai bine este sa va asigurati ca confirmati conformitatea cu reglementarile specifice atat pentru corpuri cat si pentru ramasite incinerate. Exista o serie de firme specializate in transportul de resturi umane la nivel international.

Costul expedierii ramasitei umane

Costurile pentru expedierea ramasitelor umane variaza mult in functie de tipul de transport, greutatea transportului si distanta. Transportul la sol este mult mai atractiv din punct de vedere financiar, decat transportul funerar pe cale aeriana. De mentionat este faptul ca familia greu incercata nu plateste doar transportul persoanei decedate.

In costul total se vor plati sicriul din lemn, sicriul din zinc, transportul funerar international, se va plati imbalsamarea, cosmetizarea si imbracarea persoanei decedate.

In cazul in care familia decedatului nu va merge in strainatate pentru repatrierea acestia, va trebui ca atunci cand contacteaza firma de pompe funebre sa ofere urmatoarele informatii de baza: numele decedatului, resedinta acestuia (adresa – oras, sat, cod postal, strada, numar), data si ora decesului, locatia actuala a persoanei decedate, numele medicului si numarul de telefon. De-asemenea, cei care suna la firma de pompe funebre trebuie sa comunice si adresa lor, relatia cu defunctul si trebuie sa mentioneze adresa unde va fi repatriat decedatul.

Atunci cand insa persoana decedata nu trebuie repatriata pentru ca decesul a avut loc in Romania, lucrurile sunt mai simple, iar costurile cu siguranta vor fi mai mici. De ce? Ei bine, in primul rand transportul funerar are loc pe o distanta mult mai scurta decat in cazul repatrierii din strainatate.

Apoi, nu mai este necesar sicriul din zinc, special folosit in cazuri de repatriere decedati. Se plateste de-asemenea procedura de imbalsamare, cosmetizare si imbracare a persoanei decedate, dar si sicriul din lemn si transportul funerar national, insa toate aceste servicii funerare sunt mult mai putin costisitoare decat repatrierea unei persoane decedate din strainatate, pentru a fi inmormantata acasa in Romania.

0 Shares
You May Also Like