Ce trebuie sa stii atunci cand te muti in Bucuresti daca esti strain

0 Shares
0
0
0

Bucurestiul este de departe cel mai important oras din Romania, cultural, economic si politic. Este, de asemenea, cel mai mare oras. Este situat in sud-estul tarii, pe raul Dambovita, la 43 de mile nord de faimosul fluviu Dunare.

Bucurestiul are o zona urbana mare, cu o populatie de peste 2 milioane, cu estimari neoficiale apropiindu-se de 3 milioane. Bucurestiul este al saselea oras ca marime din UE dupa populatie in limitele orasului, dupa Londra, Roma, Berlin, Paris si Madrid.

Aproximativ 96% din populatie este romana, iar grupurile etnice includ tigani romi, maghiari, evrei, turci, chinezi si germani. Limba oficiala este romana, iar engleza si franceza sunt limbile straine cel mai frecvent predate in scoli. 96,1% din populatie este ortodoxa romana, 1,2% romano-catolica si 0,5% musulmana.

Clima din Bucuresti

Bucurestiul are o clima continentala umeda. Iernile pot fi cu vant, iar temperaturile scad in mod regulat sub zero, uneori cu mult sub. Vara, temperatura medie este de aproximativ 23 ° C (73 ° F) prin iulie si august. Temperaturile ajung adesea pana la 35°C (95°F) sau chiar 40°C (104°F). Exista furtuni ocazionale vara, desi nivelurile de umiditate sunt in general scazute.

Sfarsitul primaverii si inceputul toamnei au o temperatura placuta, iar luna cea mai fierbinte este august. Cea mai rece luna este ianuarie, iar cea mai umeda este iunie. Conditiile de inghet din timpul iernii contribuie la o situatie deja problematica pe drumuri, pe masura ce ratele de accidente si aglomeratia cresc.

Cazare si apartamente

Tipul de cazare in centrul orasului tinde sa fie reprezentat apartamente, adesea destul de mici. Pretul de inchiriere pentru un apartament cu un singur dormitor in oras este in medie de 500–600 USD pe luna, in timp ce apartamentele mai mari ar putea fi de 750–1.000 USD. Case mai mari se gasesc mai departe.

Multi expati care se muta in Bucuresti au cazare aranjata de angajatori, dar cei care trebuie sa isi aranjeze singuri ar trebui sa stie ca proprietarii pot fi lipsiti de scrupule, asa ca cereti unui vorbitor de limba romana sa verifice contractul. Contractele sunt de obicei reinnoite la fiecare 12 luni, iar preturile nu ar trebui sa creasca in timpul anului decat daca o clauza din contract permite acest lucru.

Cea mai buna solutie pentru cei care se muta aici este sa isi cumpere propria locuinta, cum ar fi de exemplu un apartament Primaverii, in care sa nu fie nevoiti sa plateasca chirie si care sa le apartina in totalitate.

Pentru apropierea de scolile internationale din Bucuresti, Sectoarele 1 si 2 si suburbiile de nord sunt populare in randul expatilor, deoarece sunt, de asemenea, bine conectate cu centrul orasului. Cartierele din jurul Parcurilor Herestrau, Kiseleff sau Floreasca din nordul Bucurestiului sunt infrunzite si placute, in timp ce Dorobanti, tot la nord, este unul dintre cartierele mai vechi si exclusiviste ale orasului. Blocurile comuniste mai putin atractive, cu aspect de epoca sovietica, sunt in general in partile de est si de vest ale orasului.

0 Shares
You May Also Like