Ce sunt tricourile?

0 Shares
0
0
0

Tricourile sunt articole de vestimentatie rezistenta, versatila, cu o atractie in masa, care pot fi purtata ca haine de imbracaminte sau lenjerie. De la crearea lor in 1920, tricourile au evoluat intr-o piata de doua miliarde de dolari.

Tricourile sunt disponibile intr-o varietate de culori, modele si stiluri, cum ar fi tricouri cu gulerul in V, precum si tricouri polo, tricouri mulate, tricouri personalizate precum cele de pe https://www.tricouritari.ro/tricouri-personalizate, iar exemplele pot continua.

Manecile tricourilor pot fi scurte sau lungi, cu capac, cu yucuri sau cu raglan. Caracteristicile suplimentare includ buzunare si ornamente decorative.

Tricourile sunt, de asemenea, imbracaminte populara pentru a afisa interesele, gusturile si afilierile cu ajutorul unor serigrafii personalizate sau prin transferuri de caldura. Tricourile imprimate pot avea sloganuri politice, umor, arta, sport, precum si oameni si locuri faimoase.

Tricourile se potrivesc aproape oricarei persoane de orice dimensiune, de la sugari pana la varstnici. Marimile adultilor sunt, in general, mici, medii, mari si extra-mari, in timp ce marimile pentru copii sunt scutite de luna si greutate.

In plus, pentru a compensa capetele mai mari ale sugarilor in raport cu corpul lor, tricourile sunt special concepute cu deschideri pentru umeri, care pot fi fixate cu butoane sau blocaje.

Materie prima

Majoritatea tricourilor sunt confectionate din 100% bumbac, poliester, sau un amestec de bumbac / poliester. Producatorii constienti de mediul inconjurator pot utiliza bumbac natural si coloranti naturali.

Tricourile intinse sunt confectionate din tesaturi tricotate, in special tricouri, tricoturi cu coaste, si tricoturi de interblocare, care constau in doua tesaturi cu nervuri care sunt unite intre ele.

Tricourile sunt cel mai frecvent utilizate deoarece sunt versatile, confortabile si relativ ieftine. De asemenea, sunt un material popular pentru aplicarea serigrafiei si transferurilor de caldura. Unele tricouri au forma tubulara, simplificand procesul de productie prin reducerea numarului de cusaturi.

Tesaturile tricotate cu coaste sunt adesea folosite atunci cand se doreste o potrivire simpla. Multe tricouri de calitate superioara sunt confectionate din tesaturi durabile de impletit cu coaste.

Curelele adauga sprijin la imbracaminte si confera decolteului tricoului un aspect mai finit. Curelele sunt, in general, tricoturi cu coaste de unu la unu, desi tesaturile mai grele sau tricourile de calitate superioara pot necesita tricoturi cu doua coaste. Tesaturile cu gat pot fi tricoturi cu tuburi cu latimi specifice sau tesaturi plate care trebuie cusute.

Materialele suplimentare pentru tricouri includ legatura cu banda sau cusatura, realizate dintr-un fir sau o tesatura rigida. Legarea intareste cusaturile de la nivelul decolteului si ale umerilor, si prin acoperirea cusaturilor, le protejeaza de ruperea lor sub tensiune. In mod alternativ, elasticul poate fi utilizat la cusaturile umarului, astfel incat acestea sa ramana flexibile.

Pentru confectionarea unui singur tricou se pot folosi mai multe tipuri si culori de fir. Unii producatori folosesc firul alb pentru cusaturi pe toate tricourile, indiferent de culoare, eliminand astfel forta de munca suplimentara implicata in schimbarea firului.

Acoperirea vizibila se face cu o culoare de fir care se imbina cu tesatura. Firul incolor, sau monofilament, ar putea fi folosit pentru tivuri din orice tesatura de culoare, eliminand din nou nevoia de a schimba firul des, desi firul monofilament poate irita oarecum pielea.

In cele din urma, caracteristicile decorative optionale pot include ornamente, cum ar fi impletirea, mansete contrastante, aplicatii si modele de transfer de caldura sau serigrafie.

Control de calitate

Majoritatea operatiunilor de fabricare a imbracamintei sunt reglementate de orientari federale si internationale. De asemenea, producatorii pot stabili linii directoare pentru companie. Exista standarde care se aplica in mod special industriei tricourilor, care includ dimensionarea si potrivirea corespunzatoare, ace si cusaturi corespunzatoare, tipuri de cusaturi si numarul de cusaturi pe inch.

Cusaturile trebuie sa fie suficient de libere pentru a permite imbracamintei sa se intinda fara a rupe cusatura. Pietrele trebuie sa fie destul de plate si largi pentru a preveni ondularea.

Tricourile trebuie de asemenea inspectate pentru aplicarea corecta a liniilor de gat, care ar trebui sa se sprijine pe corp. De asemenea, decolteul trebuie sa se recupereze corect dupa ce a fost usor intins.

Acestea sunt in mare parte cele mai importante detalii tehnice pe care trebuie sa le cunoasteti despre tricouri, despre materialele care se folosesc la confectionarea acestora, si nu in ultimul rand, despre controlul calitatii. In cazul in care va aflati in cautarea unui asemenea articol de vestimentatie, posibilitatile sunt nenumarate.

Puteti alege de pe https://www.tricouritari.ro/tricouri-personalizate, o multime de modele de tricouri personalizate, care sa corespunda stilului dvs.

Puteti de-asemenea sa va indreptati atentia spre tricourile care se afla in momentul de fata in tendintele modei. De la an la an moda se schimba, asa ca pentru a tine pasul, este foarte important sa urmariti tendintele si sa va alegeti tricouri la moda. Un mic truc, ar fi acela de a alege tricouri personalizate, pentru ca acestea nu se vor demoda, si mereu vor ramane in tendinte.

0 Shares
You May Also Like