Ce sunt suplimentele alimentare sanatoase pentru copii

Ce sunt suplimentele alimentare sanatoase pentru copii?

0 Shares
0
0
0

Suplimentele alimentare pentru copii sunt surse concentrate de nutrienti care sunt date ca supliment alimentar.

Acestea contin cantitati mai mari de nutrienti decat cele gasite in majoritatea alimentelor. Acestea includ minerale cum ar fi fierul pentru a ajuta la prevenirea anemiei si o lista cuprinzatoare de vitamine, de la A la K.

Cine are nevoie de suplimente alimentare?

Majoritatea bebelusilor care se hranesc cu lapte matern sau formula sunt suficienti de la nastere la patru luni. Uneori, medicii recomanda suplimente de vitamina D pentru copiii alaptati sau pentru cei a caror formula aportul alimentar este mai mica de 4 sticle de lapte pe zi. Pe masura ce copilul creste, dieta se schimba de la toate lichidele la anumite alimente solide.

Bebelusii care iau toate soiurile de alimente, de obicei nu au nevoie de suplimente, dar suplimentele sunt necesare pentru copiii prematuri, care beau mai putin lapte si nu compenseaza cu alte alimente, sau unul care are unele probleme cronice care le impiedica sa manance.

Daca sanatatea mamei nu este buna, laptele produs poate fi mai mic sau nutrientii pot fi reduse. Dieta mamei joaca, de asemenea, un rol vital in furnizarea de lapte matern. Mama vegana si bebelusii pot avea nevoie de efort suplimentar pentru a obtine vitamina 12, fier, zinc si acizi grasi omega-3.

Medicul poate prescrie unele suplimente alimentare pentru a avea grija de deficienta acestor nutrienti pentru copil si mama. Vezi aici suplimente pentru imunitatea copiilor, Protect Junior.

Suplimentele alimentare si importanta lor la bebelusi si la copiii in crestere

Vitamine si minerale

Bebelusii hraniti cu formula nu au nevoie de suplimente suplimentare de vitamine si minerale, deoarece formula contine tot ce are nevoie bebelusul tau pentru a prospera in majoritatea cazurilor. Bebelusii alaptati au nevoie, de obicei, de suplimente de vitamina D. Odata ce bebelusul are 6 luni, medicul pediatru il poate sfatui sa inceapa sa introduca solide bogate in fier sau suplimente de fier.

Fier

Departamentul de sanatate da picaturi de vitamine copiilor care cresc intre 6 luni si 5 ani. Aceste picaturi sunt suplimente pentru vitaminele A, C si D. Supradozajul de vitamine poate fi daunator, prin urmare orice supliment administratcopiilor trebuie administrat de un medic.

Vitamina D

Vitamina D apare in mod natural numai in unele alimente. Ele se gasesc sub forma de peste si oua uleioase. Se adauga, de asemenea, la unele cereale pentru micul dejun si se regaseste si in paine. Cea mai buna sursa de vitamina D este lumina soarelui de vara, pe piele. Este important ca, copiii sa continue sa primeasca picaturi de vitamine, chiar daca ies la soare.

Toti sugarii si copiii mici cu varsta cuprinsa intre sase luni si cinci ani ar trebui sa ia un supliment zilnic care contine vitamina D sub forma de vitamine. Copiii hraniti cu formule nu au nevoie de vitamine, numai daca aportul lor este mai mic de 500 ml. pe zi.

Daca mama alapteaza copilul si nu a luat vitamina D in timpul perioadei de sarcina, medicul poate prescrie picaturi de vitamina D din prima luna.

0 Shares
You May Also Like