Ce imprumuturi ofera casele de amanet?

Ce imprumuturi ofera casele de amanet?

0 Shares
0
0
0

Casele de amanet pot sa reprezinte cea mai buna solutie pentru toate persoanele care au nevoie sa obtina bani cu imprumut, iar in continuare vom vedea motivele pentru care am facut aceasta afirmatie.

In primul rand, exista situatii in care oamenii au nevoie de sume foarte mari sau sume considerabile de bani, bani pe care din alte surse nu ii pot obtine. In aceste conditii, o casa de amanet poate oferi imprumutul de tipul amanet auto, iar cei care au nevoie de o suma mare de bani, isi pot lasa masina drept garantie, pentru a obtine imprumutul.

Un asemenea imprumut se realizeaza in baza unui contract de amanet, care se incheie doar in cazul in care clientul prezinta cartea sa de identitate si documentele masinii (talon, carte de identitate sau contract de vanzare – cumparare in cazul in care masina are numere rosii). Daca masina este detinuta de catre o persoana fizica, atunci este nevoie de certificatul de inmatriculare al firmei in Registrul Comertului.

Dupa ce clientul prezinta aceste documente, se trece la evaluarea masinii, unde se va tine cont de marca si modelul acesteia, de anul fabricatiei, de valoarea de piata a masinii dar si de anumite aspecte precum motorizare, puterea motorului si gradul de uzura al masinii.

Se va incheia apoi contractul de amanet daca ambele parti cad de acord in privinta banilor oferiti drept imprumut, si pentru care se gireaza cu masina. Contractul de amanet trebuie sa cuprinda informatii clare precum data incheierii, perioada de valabilitate, suma de bani imprumutata, date despre masina (marca, model, anul fabricatiei, motorizare, numar de inmatriculare, serie sasiu).

Persoana care isi amaneteaza masina o poate recupera si mai rapid decat scrie in contractul de amanet (maxim 30 de zile), insa cu conditia de a-si achita datoria. In cazul in care trec cele 30 de zile, se poate intra intr-o perioada de gratie de cateva zile, sau se poate solicita prelungira contractului de amanet pe termen nedeterminat, recalculandu-se comisionul pentru fiecare zi insa.

Ei bine, daca pana acum am discutat despre contractul de amanet auto si despre acest tip de amanet, trebuie mentionat faptul ca exista si situatii in care oamenii au nevoie de mai putini bani, asa ca opteaza pentru amanetarea unei bijuterii.

Casele de amanet primesc drept garantie din partea clientilor bijuterii din diferite metale pretioase, bijuterii cu pietre semipretioase sau cu pietre pretioase.

Exista si situatii in care casele de amanet primesc diferite dispozitive electronice drept garantie din partea clientilor. Acestia isi amaneteaza de regula telefoanele, laptopurile, tabletele, PC-urile sau alte astfel de dispozitive.

Alte persoane isi amaneteaza chiar si aparatura electrocasnica pentru a face rost cat mai rapid de banii de care au nevoie.

Cel mai important aspect insa este reprezentat de faptul ca indiferent de bunurile pe care le amaneteaza oamenii, acestia le pot recupera pe loc, in momentul in care isi achita datoria.

Cei care isi doresc, pot chiar sa isi vanda bunurile, indiferent ca discutam despre masini, bijuterii sau dispozitive electronice, iar casele de amanet le vor cumpara cu mare drag bunurile.

0 Shares
You May Also Like