Ce este un troliu?

Ce este un troliu?

0 Shares
0
0
0

Un troliu este un dispozitiv pentru transport sau ridicare; alcatuit dintr-o franghie, un cablu sau un lant infasurat in jurul unui tambur rotativ orizontal si rotit de o manivela sau un motor si montat de obicei in spatele unui vehicul de remorcare.

Troliile au ajutat oamenii sa manevreze obiecte timp de milenii. Sunt atat de vechi, grecii antici le-au folosit pentru ridicarea obiectelor grele, a podurilor de ridicare si in proiecte arhitecturale majore. Si aceasta tehnologie din vechile culturi este inca mai mult decat utila, mai ales atunci cand vehiculul dvs. este blocat.

Cum functioneaza mecanismul unui troliu?

Mecanismul unui troliu este fara efort, dar puternic. Este necesar sa atasati cablul sau franghia la piesa pe care pretindeti ca o ridicati, o trageti sau o remorcati pentru ca aceasta sa functioneze. Apoi, cand porniti motorul, cablurile incep sa se infasoare prin bobina pentru a atrage obiectul spre vehicul.

Pentru ce se folosesc troliurile?

Troliile sunt echipamente deosebit de utile pe care le puteti ale ge de pe https://www.eurogrup-utilaje.ro/echipamente-de-tras-cabluri, si pe care le puteti folosi pentru o varietate de situatii. Ceea ce au toate in comun este ca constau in a trage sau ridica cantitati de greutate pe care o fiinta umana nu le poate face singura.

De aceasta rezistenta va puteti folosi pentru a regla tensiunea cablurilor in anumite circumstante. De asemenea, intrucat troliule este un mecanism fundamental, este folosit pentru a finaliza sarcinile in cele mai creative moduri. Acestea sunt unele dintre ele:

  • Scoateti vehiculele dintr-un blocaj: aceasta este una dintre cele mai populare functii pentru trolii. Este obisnuit pentru persoanele care calatoresc in aventuri off-road sau participa la raliuri, sa foloseasca trolii pentru a face fata terenurilor instabile. Aceste persoana poarta troliu impreuna cu masina si il folosesc de fiecare data cand vehiculul pierde tractiunea sau se blocheaza.
  • Constructie: Acesta este un mecanism esential pentru fiecare constructie. La un moment dat, va fi intotdeauna necesar sa ridicati sau sa trageti materiale grele. Cu mii de ani in urma, a fost prima data utilizat un troliu, in lucrari de constructii.
  • Peisagistica: unii oameni folosesc troliul pentru a se deplasa in jurul unor pietre mari sau alte materiale pentru a crea cele mai uimitoare peisaje.
  • Marine: troliurile marine sunt printre cele mai utilizate pe scara larga. Acestea le includ pe cele utilizate de barci si nave de orice dimensiune si franghii de control, lanturi si fire. Unul dintre cele mai importante este troliul de acostare, care le permite sa ajunga in carlig in siguranta. De asemenea, exista trolii pentru navigare in diferite scopuri. In ultimii ani, sporturile nautice au inceput de asemenea, sa modifice unele modele pentru a impulsiona unele parti ale competitiilor.

Tipul de control

  • Automat: regleaza automat tensiunea cablului sau se intrerupe in conformitate cu o masura setata anterior. Un exemplu este troliul de acostare. Se foloseste in barci si nave pentru a lega barca cu fermitate la dana portului. Acestea schimba nivelul de tensiune in timp ce barca sau nava este incarcata.
  • Manual: acestea includ mai multe tipuri de trolii manuale, deoarece au intotdeauna nevoie de un operator care sa le controleze. Aceasta persoana controleaza cablurile, pozitia si pauzele.

In ceea ce priveste tipul de actionare, acestea sunt hidraulice, electrice, mecanice, pe aer comprimat sau pe gaz. Troliile pot fi portabile sau neportabile.

0 Shares
You May Also Like