Ce este un marsupiu pentru copii

Ce este un marsupiu pentru copii? Cum sa il alegi astfel incat sa te ajute?

0 Shares
0
0
0

Originea sa dateaza dintr-un obicei de multi ani in urma- popoarele indigene din Columbia utilizau pentru a transporta copiii lor o patura legata de spatele lor. De atunci si de-a lungul istoriei umanitatii au fost folosite si au evoluat. In prezent, exista mai multe tipuri de purtatori de copii, colectand cele mai traditionale modele, cum ar fi esarfe sau mei-tai, la rucsacuri moderne, folosite chiar si in drumetii montane.

Inainte nu existau caruciore care sa ia copii si mamele erau cele care isi atarnau literalmente copiii sa traverseze deserturi, munti, jungle, sa lucreze pe camp, sa mearga in cautarea apei potabile etc. Vezi aici marsupiu pentru bebelusi Cybex Platinum Yema Click.

Din punct de vedere psihologic, faptul ca bebelusul este in contact continuu cu pielea unui adult, simtind respiratia, mirosul, produce siguranta. Amintiti-va ca pentru copii numai cunoscutul si familiarul este sigur. Ei nu vad mama si plang (doar la 8 luni inteleg ca mama inca exista chiar daca nu este prezenta).

Adica,” purtatorii de copii” nu au fost altceva decat un raspuns cultural (intotdeauna in istorie) la ceea ce sunt fiintele umane: fiinte dependente. Este amuzant ca in zilele noastre este promovat sa lasi bebelusii sa planga, sa-i pui in carucioare si abia sa-i ridici sau sa petreaca prea multe ore singuri in patutul lor.

In ceea ce priveste alaptarea, marsupiile de bebelusi ajuta mamele sa simta mirosul copilului pentru perioade prelungite, contact fizic etc., toate senzatiile care sunt necesare pentru ca laptele matern sa fie produs.

Ele ofera, de asemenea, practic si confort. Poti avea copilul in brate, dar cu mainile libere si astfel sa poti participa la diferite sarcini in acelasi timp.

Exista diferite magazine care ofera transportatorilor pentru copii din intreaga lume. Exista, de asemenea, matrite pe internet, daca cineva vrea sa faca propriul model de marsupiu. Lucrul delicat in acest produs este siguranta, asa ca uneori diferenta economica nu este mare, asa ca este de preferat sa obtii un produs realizat de oameni dedicati acestui lucru.

 Cele mai populare tipuri de marsupiu

Exista mai multe tipuri de marsupii de copii folosite de secole de diferite culturi si civilizatii. In prezent, sunt cunoscute esarfele, Mei Tai si rucsacurile sau incarcatoarele ergonomice. Este intotdeauna important sa te uiti la siguranta atunci cand vine vorba de transportul copilului, in afara de faptul ca trebuie sa fie facut cu rate ridicate de rezistenta si calitate in toate materialele, copilul trebuie plasat in siguranta.

 De ce sa alegi un marsupiu?

Bebelusii trebuie sa fie purtati in brate, acest lucru le ofera un sentiment de securitate atat de necesar pentru a promova un atasament bun. Este O modalitate foarte eficienta de a ii transporta, lasandu-le libere bratele pentru a se misca in voie in timp ce fac o plimbare cu mama.

Este un bun inlocuitor al caruciorului mai ales atunci cand copilul este foarte mic, nu ocupa spatiu mai deloc si poate fi utilzat oriunde, inclusiv in magazinele in care in mod normal, nu ai voie sa intri cu un carucior pentru copil.

0 Shares
You May Also Like