Ce este tehnologia Hyper-Trading?

Ce este tehnologia Hyper-Trading?

2 Shares
0
0
2

Este o tehnologie dezvoltata initial de Intel (AMD are si tehnologia proprie), care permite unui singur procesor (nucleul procesorului) sa execute doua seturi de instructiuni in acelasi timp. Aceasta inseamna ca un singur procesor core functioneaza ca doua procesoare pentru sistemul de operare. Pentru a cumpara calculatoare refurbished i7 intrati pe link.

Tehnologia Hyper-trading maximizeaza performanta unui procesor. Un procesor care incorporeaza aceasta caracteristica executa mai rapid o sarcina.

In mod specific, este recomandata pentru programele care solicita resurse, care ruleaza simultan mai multe programe si aplicatii multi-threaded. Nu toate tipurile de procesoare suporta aceasta tehnologie, astfel incat este bine sa vedeti aceasta caracteristica atunci cand cumparati cel mai bun procesor de calculator.

Procesorul multi-core combina doua sau mai multe procesoare intr-un singur computer. Din punct de vedere fizic, arata un singur procesor, dar include mai mult de doua nuclee in interior.

Procesorul multi-core permite procesoarelor sa imparta volumul de lucru intre ele si sa creasca viteza de procesare si performanta.

“Un procesor cu doua nuclee este ca o autostrada cu patru benzi – o pot ocupa de doua ori mai multe masini decat predecesoarea sa cu doua benzi fara a face fiecare masina sa se deplaseze de doua ori mai repede.

Ca si tehnologia de hiper-tranzactionare, procesoarele multi-core sunt ideale pentru aplicatiile multi-threaded. De asemenea, puteti efectua simultan mai multe sarcini pe procesor multi-core, cum ar fi arderea unui CD in timp ce ruleaza programe de proiectare.

In prezent, mai multe nuclee de procesoare se adauga la un procesor de calculator. Procesoarele cele mai comune sunt procesoare dual-core si procesoarele quad-core. Atat Intel cat si AMD au procesoare dual si quad-core.

Pana acum am acoperit elementele de baza care determina  cel mai bun procesor de calculator. Acum, trebuie sa incercam sa raspundem la aceasta intrebare. Care brand este mai pentru a achizitiona un procesor de la ei: Intel sau AMD?

Am intalnit ambele tipuri de sisteme, dar cele mai multe sunt dotate cu procesoare Intel. Ambele tipuri de procesoare concureaza reciproc in introducerea unor procesoare imbunatatite si mai bune; asa ca este decizia ta de a alege. Ambele tipuri de procesoare functioneaza bine.

In ceea ce ne priveste, am ales Intel, deoarece Intel nu produce doar microprocesoare, ci este cel mai mare producator de chipseturi din lume. Pentru a profita de avantajele acestui lucru, este bine sa alegeti procesoarele Intel. Chipset-ul este o interfata intre toate componentele unui computer. De fapt, AMD vine si cu chipset-uri proprii.

Celalalt fapt este ca unele dintre procesoarele AMD consuma mai multa putere decat procesoarele Intel.

Cele mai recente procesoare Intel, procesoarele Intel Nehalem (Core i), clasifica toate procesoarele AMD atat in ​​ceea ce priveste eficienta, cat si consumul de energie. De asemenea, incorporeaza imbunatatiri care nu au existat in fostele procesoare.

Pe scurt, daca doriti sa comparati procesoarele de la Intel si AMD, puteti utiliza o aplicatie terta parte, cum ar fi BAPCO SYSmark (www.bapco.com), pentru a compara procesoarele. Aceasta aplicatie va arata rangul procesoarelor actuale si vechi. Pe baza rangului dat pe acest site, puteti cunoaste cu usurinta cel mai bun procesor de calculator.

2 Shares
You May Also Like