Ce este si cum functioneaza acupunctura?

0 Shares
0
0
0

Odata cu trecerea timpului, medicina a avansat foarte mult, astfel ca exista in prezent o multime de spitale si de clinici private care dispun de tot felul de aparaturi speciale pentru a trata pacientii.

Trebuie precizat insa faptul ca in medicina au ramas si sunt chiar des folosite si diferite tehnici si terapii foarte vechi, care au avut si au in continuare cele mai bune rezultate, iar aici putem sa amintim de exemplu acupunctura.

Ei bine, acupunctura nu este altceva decat o tehnica straveche pe care o foloseau chinezii inca din antichitate, prin inteparea pielii cu ace subtiri, plasate strategic in anumite puncte ale corpului.

Aceasta tehnica este folosita in primul rand pentru a ameliora durerea, dar si pentru a trata diferite afectiuni. Se spune ca in Statele Unite ale Americii, mai bine de 3 milioane de persoane folosesc acupunctura, iar in Franta una din 5 persoane a incercat cel putin odata aceasta terapie. In Romania, cei care isi doresc sa beneficieze de aceasta terapie, pot cauta oricand cabinet acupunctura Bucuresti, pentru a se trata de diferite afectiuni.

Aceasta terapie are rolul de a elibera fluxul de energie vitala pentru organism, iar oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca acele folosite de catre specialistii in acupunctura, determina organismul uman sa elibereze endorfinele. Endorfinele sunt acele analgezice naturale care pot printre altele sa creasca fluxul de sange, si care pot chiar sa schimbe activitatea creierului.

Trebuie insa precizat si faptul ca exista si persoane care sustin faptul ca acupunctura funtioneaza mai mult avand ca si efect placebo.

Tinand cont de faptul ca acupunctura presupune inteparea cu ace de argint sau de otel, cu siguranta foarte multe persoane se intreaba daca aceasta procedura este una dureroasa.

In primul rand, trebuie precizat faptul ca acele folosite in terapia de acupunctura sunt subtiri, iar cele mai multe persoane nu simt nici un fel de durere in momentul in care sunt intepati.

Mai mult decat atat, foarte multi dintre pacientii care urmeaza sedinte de acupunctura, sustin faptul ca sunt foarte relaxati, si chiar au o energie foarte mare dupa tratament.

Exista insa si situatii in care unele persoane care au optat pentru acupunctura au acuzat dureri foarte usoare, insa aceste dureri au trecut foarte rapid, fara a fi nevoie de calmante.

Cat despre beneficiile acestei terapii, trebuie sa precizam faptul ca acupunctura poate sa fie ideala pentru a scapa oamenii de durerile groaznice de spate.

Alte persoane sufera de dureri puternice de cap, in timp ce alte persoane sufera de dureri specifice artritei. Unele persoane sufera de dureri dentare, in timp ce alte persoane sufera de diferite alte dureri.

Ei bine, una peste alta insa, trebuie precizat faptul ca acupunctura este acea terapie ideala pentru toate persoanele, pentru ca ajuta foarte mult la ameliorarea durerilor, la vindecarea pacientilor care sufera de diferite afectiuni, insa acupunctura poate sa fie ideala chiar si pentru cei care sufera de diferite boli psihice.

Tinand cont de toate aceste detalii, este firesc motivul pentru care foarte multe persoane opteaza pentru o asemenea terapie.

0 Shares
You May Also Like