Ce este o mamograma?

0 Shares
0
0
0

O mamografie este o imagine cu raze X a sanului. Medicii folosesc o mamografie pentru a cauta semne precoce ale cancerului de san. Mamografiile obisnuite sunt cele mai bune teste pe care medicii trebuie sa le foloseasca pentru a depista cancer de san timpuriu, uneori pana la trei ani inainte de a putea fi simtite.

Cum se face o mamografie?

Atunci cand vi se va efectua o mamografie Cluj Medimages, veti sta in fata unei masini cu raze X speciale. Un tehnolog va va pune sanul pe o placa de plastic limpede. O alta placa va va apasa ferm sanul de sus. Placile vor aplana sanul, tinandu-l in continuare in timp ce este luata radiografia. Veti simti o anumita presiune. Pasii se repeta pentru a face o vedere laterala a sanului.

Celalalt san va fi radiografiat in acelasi mod. Apoi, veti astepta in timp ce tehnologul verifica cele patru raze X pentru a va asigura ca imaginile nu trebuie sa fie re-realizate. Retineti ca tehnologul nu va poate spune rezultatele mamografiei dumneavoastra. Mamografia fiecarei femei poate parea un pic diferita, deoarece toti sanii sunt putin diferiti.

Cum se simte o mamografie?

A avea o mamografie este incomod pentru majoritatea femeilor. Unele femei considera ca este dureros. O mamografie dureaza doar cateva momente, iar disconfortul se termina curand. Ce simtiti depinde de abilitatea tehnologului, de marimea sanilor si de cat de mult trebuie sa fie presati acestia.

Sanii dvs. pot fi mai sensibili daca sunteti in perioada delicata a lunii, sau aceasta se apropie cu pasi repezi. Un medic cu pregatire speciala, numit radiolog, va citi mamografia. El sau ea se vor uita la radiografie pentru semne precoce de cancer de san sau alte probleme.

Cand voi obtine rezultatele mamografiei mele?

De obicei, veti obtine rezultatele in cateva saptamani, desi depinde de facilitate. Un radiolog va citeste mamografia si apoi raporteaza rezultatele catre dvs. si la medic. Daca exista o problema, veti auzi de la instalatia de mamografie mai devreme. Contactati furnizorul de asistenta medicala sau unitatea de mamografie daca nu primiti raportul rezultatelor dvs. in termen de 30 de zile.

Ce se intampla daca mamografia mea este normala?

Continuati sa obtineti mamografii in functie de intervalele de timp recomandate. Mamografiile functioneaza cel mai bine atunci cand pot fi comparate cu cele anterioare. Acest lucru permite radiologului sa le compare pentru a cauta modificari ale sanilor.

Ce se intampla daca mamografia mea este anormala?

O mamografie anormala nu inseamna intotdeauna ca exista cancer. Insa va trebui sa aveti mamografii, teste sau examene suplimentare inainte ca medicul sa poata spune sigur. De asemenea, puteti fi redirectionate la un specialist in san sau la un chirurg.

Nu inseamna neaparat ca aveti cancer sau aveti nevoie de o interventie chirurgicala. Acesti medici sunt experti in diagnosticarea problemelor la san. Medicii vor face teste de urmarire pentru a diagnostica cancerul de san sau pentru a constata ca nu exista cancer.

Sfaturi pentru obtinerea unei mamografii

  1. In ziua mamografiei dvs., nu folositi deodorant, parfum sau pulbere. Aceste produse pot aparea sub forma de pete albe pe radiografie.
  2. Unele femei prefera sa poarte un top cu o fusta sau pantaloni, in loc de o rochie. Va trebui sa va dezbracati de la talie in sus pentru mamografie.
0 Shares
You May Also Like