Ce este balonarea?

Ce este balonarea?

0 Shares
0
0
0

Balonarea este o situatie in care abdomenul se simte plin si strans, adesea datorita gazului, si este o situatie foarte neplacuta pentru cei aflati in cauza. Cu siguranta fiecare persoana s-a confruntat cu o asemenea problema precum balonarea.

Cele mai multe persoane balonate, de regula cauta in acele momente de indata balonare remediu pentru a scapa cat mai rapid de senzatia neplacuta, insa cea mai indicata solutie ar fi ca toata lumea sa se informeze putin in legatura cu senzatia de balonare, pentru a stii mai apoi cum poate fi prevenita aceasta.

Cauzele care declanseaza balonarea:

O cauza comuna a balonarii este constipatia “Multi oameni nu stiu nici macar ca sunt constipati”, sustin mai multi medici specialisti. In timp ce aveti mai putine miscari intestinale decat in ​​mod obisnuit, este un simptom al constipatiei, ati putea fi totusi constipat chiar daca aveti miscari normale ale intestinului. Alte simptome ale constipatiei includ:

Strenarea pentru a incepe sau a termina o miscare a intestinului;

Scaun care arata ca pietre si pietricele;

Nu va simtiti gol dupa o miscare intestinala.

In afara de constipatie, alte cauze ale balonarii includ:

  • Sensibilitatea intestinului: persoanele cu IBS pot fi extrem de sensibile la gaze, care pot provoca durere, crampe si diaree.
  • Influenta microbiana intestinala mica (SIBO- sindrom de suprapopulare bacteriana): oamenii care sufera de acest sindrom o populatie ridicata de bacterii daunatoare in intestinul subtire. Persoanele care au suferit o interventie chirurgicala intestinala si / sau IBS cu diaree sunt mai susceptibile de a avea SIBO, care poate provoca balonare.
  • Gastropareza: Aceasta afectiune determina golirea stomacului intarziat, care poate provoca balonare, greata si chiar blocaj intestinal. Femeile sunt de patru ori mai probabil ca barbatii sa aiba gastropareza, iar 40 la suta dintre persoanele cu diabet vor avea de asemenea. Cercetatorii studiaza aceasta conditie pentru a intelege daca poate avea un declansator inflamator sau autoimun.
  • Situatii ginecologice: Uneori, problemele cu ovarele sau uterul pot provoca balonare. Asigurati-va ca nu treceti niciodata examenul dumneavoastra pelvian anual.

Cum sa preveniti balonarea

In mod obisnuit, prima linie de tratament pentru prevenirea gazului si a balonarii este aceea de aschimba dieta. Cercetarile au aratat ca o dieta bogata in oligozaharide, dizaharide, monozaharide si polioli (FODMAP) fermentabili poate reduce simptomele gazului si IBS. Pentru o dieta scazuta FODMAP, evitati ingredientele alimentare fermentabile, care produc gaze, cum ar fi:

  • Oligozaharidele, care se gasesc in grau, ceapa, usturoi, leguminoase si fasole;
  • Dizaharide, cum ar fi lactoza in lapte, iaurt si inghetata;
  • Monozaharide, inclusiv fructoza (un tip de zahar gasit in miere), mere si pere;
  • Polioli sau alcooli de zaharuri gasiti in alimente precum caisele, nectarinele, prunele si conopida, precum si multe gume si bomboane de mestecat.

Pe termen lung, cheia pentru a preveni balonarea este intelegerea cauzei sale. In cazul in care constipatia usoara este problema, o dieta bogata in fibre, apa si exercitii fizice pot ajuta, dar acesti pasi nu vor functiona intotdeauna pentru constipatie cronica.

Constipatia cronica si alte afectiuni, cum ar fi IBS sau gastropareza, necesita tratament medical, deci este important sa discutati cu medicul dumneavoastra despre simptomele dumneavoastra de balonare.

0 Shares
You May Also Like