Ce este airsoft? Definitia acestui sport in 10 puncte

Ce este airsoft? Definitia acestui sport in 10 puncte

0 Shares
0
0
0

In aceste vremuri tulburi, airsoftul spre deosebire de paintball este in mod regulat subiectul oricarei suspiciuni si confuzii. Deci, care este aceasta activitate care starneste atat de multe reactii, uneori incredibil de negative? Descopera definitia acestui sport in 10 puncte fundamentale!

Activitate fizica

Airsoft este o disciplina completa care mobilizeaza intregul corp. Alergare, sarituri, tarare, ghemuire, miscare coordonata, fara a mai simti impactul proiectilelor… Chiar si concentrarea si spiritul de echipa sunt implicate.

Un spirit de grup

Toti airsofterii cu un minim de experienta o vor spune: lumea airsoft este o familie mare! In afara de jocuri, in timpul carora toata lumea trebuie sa respecte un rol foarte specific, cu riscul de a-si pierde echipa, majoritatea airsofterilor sunt implicati intr-o echipa sau intr-o asociatie.

Reflexe si precizie

Practic, ce face diferenta dintre marii jucatori de airsoft si restul? Antrenament! La fel ca in multe alte discipline, abilitatile de airsoft sunt invatate prin miscari si manevre repetitive. Cu ajutorul invatarii si exersarii, iti imbunatatesti atat cunostintele teoretice, dar mai ales tehnica (precizie, forta, reflexe, discretie, coeziune).

O disciplina deschisa tuturor profilurilor

Airsoft nu este pentru un singur tip de jucator. Dimpotriva! Exista intr-adevar cei carora le place sa traga in multime, folosind o replica de pusca cu pompa, altii care prefera sa ramana ascunsi cateva ore in imbracaminte de camuflaj si cu o pusca cu luneta sau altii care se bucura in principal de a dezvolta tactici si gestionarea coordonarii grupului lor.

O scuza buna

Airsoft-ul iti va oferi, de asemenea, o scuza buna pentru a parasi masa in familia chiar inainte de jocul traditional de Scrabble sau concertul improvizat de flaut al micutului.

O mare oportunitate de a iesi cu prietenii

Esti criticat in mod regulat pentru dependenta ta de jocuri video? Este adevarat ca, in afara de obligatiile profesionale, rareori iesi afara, iar airsoft-ul este un mod bun de a iesi si a te intalni cu prietenii.

Invatarea fair-play-ului

Airsoft se bazeaza pe conceptul de fairplay. Fundamental, face posibila compensarea absentei semnelor (deci a dovezilor vizuale) generate de impactul bilelor de plastic de 6 mm, in general biodegradabile, utilizate in contextul disciplinei.

Un cadru reglementat

Contrar a ceea ce se crede, airsoft-ul nu este un joc periculos lipsit de orice supraveghere. Este chiar mai degraba opusul, deoarece, dupa cum stie orice practicant, jocurile de airsoft se desfasoara intr-un cadru foarte reglementat:

  • Se recomanda purtarea obligatorie de echipamente airsoft de protectie
  • Respectarea regulilor de siguranta in zona neutra
  • Limitarea Joule (FPS) a pistolului airsoft utilizat in functie de piese
  • Ascultarea instructiunilor organizatorului etc.

O activitate creativa

Daca ai jucat vreodata un joc de airsoft in compania entuziastilor, ai observat cu siguranta creativitatea nemarginita pe care unii jucatori ar putea sa o afiseze. Daca esti inzestrat cu un spirit creativ, airsoft te poate umple de bucurie!

Fa bine in jurul tau

La fel ca toti oamenii implicati in activitatea lor, airsofterii sunt uneori gata sa-si acorde timpul in slujba altora, strangand fonduri pentru copii blnavi sau adaposturi de caini. Pe scurt, nu lipsesc initiativele de solidaritate in lumea airsoft-ului!

0 Shares
You May Also Like