Ce avantaje au apartamentele in fata caselor?

Ce avantaje au apartamentele in fata caselor?

0 Shares
0
0
0

Una dintre cele mai mari dorinte a romanilor este sa detina propria locuinta. Din acest punct de vedere, Romania sta foarte bine, pentru ca majoritatea romanilor sunt proprietarii locuintelor in care locuiesc.

Nu toti romanii dispun de zeci de mii de euro pentru a-si cumpara o locuinta, insa majoritatea dintre acestia dispun de banii pe care trebuie sa ii plateasca pentru avans, iar apoi obtin un credit de la banca, pentru a-si permite cumpararea casei. Creditele imobiliare de regula sunt pe o perioada cuprinsa intre 20 si 30 de ani.

Cei care isi doresc achizitionarea unei locuinte, opteaza mai mult pentru apartamente decat pentru case, dat fiind faptul ca apartamentele sunt mai ieftine in comparatie cu casele. Un apartament insa, nu este avantajat doar de pret, ci si de alte detalii, iar in randurile care urmeaza vom da cateva exemple.

Locatie

Apartamentele noi, sunt construite in locatii mult mai atractive decat casele. De exemplu, in capitala, multe case se contruiesc la periferie, iar cei care isi doresc un apartament, pot opta pentru cele mai noi apartamente de vanzare Victoriei.

Apartamentele sunt de regula amplasate in imobilele din oras, chiar daca in ultimul timp s-au construit blocuri si la periferie.

De obicei insa, sunt cautate apartamentele din oras, pentru a avea acces la toate punctele de interes, cum ar fi spitalele, centrele comerciale, scolile, facultatile, gradinitele sau alte cele necesare.

Mai putina munca

Cei care locuiesc la casa, au mereu cate ceva de lucru. De exemplu, cei care opteaza pentru o curte cu gazon, trebuie ca periodic sa ude gazonul si sa il tunda atunci cand iarba creste. Acest lucru poate fi un adevarat dezavantaj, mai ales pentru cei care au doua joburi, sau si pentru cei cu un job, care nu prea au timp liber.

In schimb, la apartament nu este gazon de tuns si de udat, nu exista curte de amenajat sau alte lucrari de efectuat, deci iata inca un motiv pentru care un apartament este mai rentabil in comparatie cu o casa.

Mai usor de intretinut

Un apartament este mai usor de intretinut, pentru ca in calitate de locatar intr-un bloc, vei pune pret pe curatenia si intretinerea interiorului apartamentului. La casa insa, este nevoie de intretinut si podul casei, si beciul, si diferite alte anexe, iar aceste lucruri pot costa atat timp cat si bani.

Siguranta

Este mai sigur sa locuiesti la bloc decat la casa. La bloc, daca ai nevoie de ajutor, poti striga dupa ajutor, si toti vecinii de pe scara auzand tipetele, vor iesi sa vada ce s-a intamplat. La casa insa, este posibil ca strigatele disperate dupa ajutor sa nu fie auzite de vecini, datorita distantei dintre case.

Comunitate

Cand locuiesti la bloc, este mai usor sa creezi prietenii cu vecinii, pe care ii vezi zilnic la intrarea si iesirea din scara. La casa insa, este posibil nici sa nu iti cunosti vecinii, iar sansele de a lega prietenii.

Acestea sunt asadar cateva dintre cele mai importante avantaje pe care le are achizitionarea unui apartament, in defavoarea unei case.

0 Shares
You May Also Like