Ce acopera garantia unui laptop?

Ce acopera garantia unui laptop?

1 Shares
0
0
1

Daca laptopul sau tableta dvs. stralucitoare au fost “doa” (dead on arrival) la sosire sau a aparut o problema serioasa dupa cateva luni de uzura, probabil ca va veti baza pe garantia producatorului pentru a va repara/inlocui dispozitivul.

Cauti acumulator laptop nou? Gaseste un model compatibil cu laptopul tau, numai la Mentor-Market.ro.

Fiecare furnizor de hardware ofera un fel de garantie pentru produsele sale, dar aceste protectii nu sunt create egale, motiv pentru care atunci cand cumparati un produs, trebuie sa stiti: “Ce acopera garantia dvs.?”

Problema este ca garantiile sunt dense si pline de jargon legal, pe care putini oameni le citesc si chiar si mai putini le inteleg. Pentru a reduce confuzia, am analizat in profunzime acoperirea standard a garantiei de la cei mai mari producatori de laptopuri si tablete din domeniu.

Multe dintre aceste companii ofera o acoperire extinsa pentru o taxa suplimentara, dar mai jos vom analiza ceea ce veti obtine imediat din cutie, inclusiv durata de acoperire, cine plateste pentru costurile de transport si daca modernizarea dispozitivului dvs. anuleaza acordul.

Marcile care ofera garantie:

 • Acer
 • Amazon
 • Apple
 • Asus
 • Dell
 • Google
 • HP
 • Lenovo
 • Microsoft
 • MSI
 • Samsung
 • Toshiba

ACER

Acer este o companie de baza pentru garantii. Pentru laptop-urile de tip consumer in linia companiei Aspire, precum si tablete, Acer ofera o protectie de un an impotriva defectelor de fabricatie.

Linia de afaceri a computerelor notebook-uri, TravelMates, are o acoperire de doi ani, care este peste si dincolo de ceea ce se regaseste printre cele mai multe computere de business.

Pentru desktop-uri, Acer ofera standardul de trei ani, ceva aproape nemaiauzit, fara sa-ti ceara sa platesti pentru o optiune de garantie extinsa, care poate ajunge in mod literal la sute de dolari.

 • Chromebookuri, laptopuri si tablete Aspire: au garantie limitata de 1 an.
 • Pe ecranele desktop: garantie limitata de 3 ani
 • Laptopuri TravelMate: garantie limitata de 2 ani Modelele Acer Aspire S7-392-7837, S7-392-5454 si SW5-171P-82B3: Garantie limitata de 2 ani (variaza in functie de model intre garantie de o si doi ani) 90 de zile de suport software pentru toate produsele.

Garantie standard acoperita

Garantia Acer include repararea produselor, fie de catre companie, fie de catre un magazin autorizat si certificat. Inlocuirea unui produs sau a unor piese de produs cu acelasi element sau cu una dintre piesele comparabile, este acoperita.

Acer ofera, de asemenea, o rambursare a costului produsului minus amortizarea, daca se constata ca elementul nu poate fi reparat sau daca clientul opteaza pentru o restituire, mai degraba decat pentru reparatii.Garantia trebuie sa fie activata si dispozitivul trebuie inregistrat la Acer pentru a primi acoperire.

Costuri de livrare

Consumatorul (dvs.) plateste pentru transport, asigurare, taxe si orice altceva asociat cu trimiterea produsului catre Acer pentru reparatii, in garantie. Compania plateste pentru returnarea produsului. Garantia va fi anulata daca este inlocuita memoria RAM sau unitatea de hard disk?

Actualizarea hard disk-ului sau a memoriei RAM in sine anuleaza garantia. Cu toate acestea, nu sunt acoperite toate pagubele cauzate de echipamentul modernizat sau pagubele produse in timpul scoaterii hardware-ului vechi sau al instalarii noului hardware, si nici hardware-ul actualizat acoperit de garantia Acer.

Desi este in general adevarat ca modernizarea computerului nu va anula garantia, unele produse poarta un sigiliu care anuleaza garantia daca este rupt. Asta inseamna ca ar trebui sa evitati ruperea sigiliului pentru orice motiv, chiar daca o faceti doar in scopuri de upgrade.

1 Shares
You May Also Like