Cauzele aparitiei pungilor sub ochi

Cauzele aparitiei pungilor sub ochi

0 Shares
0
0
0

O multime de femei raman dinimeata surprinse intr-un mod neplacut, datorita faptului ca observa ca pe chipul lor au aparut pungi sub ochi, care trebuie sa fim realisti si sa recunoastem ca arata foarte urat.

Ei bine, aceste pungi sub ochi, care sub denumire medicala mai sunt cunoscute si ca edem infraorbital, reprezinta un simptom inestetic, care apare odata cu trecerea anilor.

Se spune despre aceste pungi aparute sub ochi, ca ar aparea in mod special datorita lipsei somnului sau datorita unui somn insufficient, insa ele pot sa apara si datorita altor motive.

Alte motive care pot cauza aparitia pungilor sub ochi ar putea fi slabirea musculaturii fine din zona ochilor, retentia de apa sub ochi, cresterea cantitatii de grasime in zona ochilor, si pozitionarea grasimii fix sub ochi, scaderea cantitatii de colagen care este cauzata de inaintarea in varsta, si nu in ultimul rand, ele pot sa fie chiar si o mostenire genetica.

Pentru a scapa de aceasta problema, persoanele care observa ca le apar pungi sub ochi, ar trebui sa doarma atata timp cat trebuie, pentru ca somnul le va fi de mare ajutor in a avea pielea luminoasa.

Plus de asta, somnul ajuta la imunitate, si ajuta chiar si la mentinerea sanatatii inimii, asa ca persoanele care dorm cel putin 7 ore pe noapte au sanse mari sa nu se confrunte cu aparitia pungilor sub ochi.

Chiar si pozitia de dormit poate conta foarte mult, asa ca persoanele care dorm pe burta au sanse mari sa se trezeasca cu retentie de apa la nivelul fetei, asa ca automat apar aceste nedorite pungi sub ochi. Cel mai bine ar fi ca persoanele respective sa doarma pe spate si cu capul usor ridicat.

Consumul excesiv de cafea si de alcool pot sa duca foarte rapid la dezhidratare, iar din acest motiv vor aparea si problemele cu somnul, dar si alte probleme, corpul se va dezhidrata, iar astfel vor putea aparea cearcanele si pungile de sub ochi.

Tocmai de aceea, cafeaua trebuie consumata moderat, iar alcoolul cat mai rar posibil, iar atunci cand se consuma alcool, ar trebui ca pentru fiecare pahar cu alcool sa se consume un pahar cu apa, pentru evitarea dezhidratarii.

Chiar si substantele chimice din tigari pot sa afecteze pielea, asa ca daca pielea este afectata, de aici si pana la aparitia pungilor sub ochi nu mai este decat un singur pas.

Ei bine, persoanele care sufera de dezhidratare a pielii, ar trebui sa hidrateze zona de sub ochi cu o crema speciala de ochi in fiecare seara, iar astfel vor scadea sansele de a aparea pungile sub ochi. Deasemenea, feliile de castravete sau lingura rece pot reprezenta si ele remedii naturale impotriva pungilor nedorite de sub ochi.

Femeile care insa isi doresc rezultate sigure, si sa scape rapid de aceasta problema pot apela la ajutorul unui chirurg estetician, care fie prin chirurgia pleoapelor, fie prin fillere dermice fie prin peelingul cu laser sau cel chimic, pot indeparta foarte rapid si foarte usor pungile de sub ochi.

0 Shares
You May Also Like